Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Kanelsnurrkake
Foto: Studio Hensley

Kanelsnurrkake

Fremgangsmåte

Lag bolledeig: Smelt smør og ha i melk. Rør ut gjær i den lunkne blandingen. Bland mel, sukker og kardemomme sammen med den lunkne gjærblandingen. Ha eventuelt i mer mel til deigen slipper bollen.

Hev deigen under plast på et lunt sted til den er dobbelt så stor (30-40 minutter).

Når deigen er ferdig hevet, kjevles den ut til en centimeter tykk og ca. 40–50 cm bred leiv. Smør smør på 2/3 deler av leiven. Dryss sukker og kanel over smøret. Brett den usmurte delen av deigen over midtdelen av deigen, og til slutt den siste smurte delen over der igjen. Da får du deigen i tre høyder smurt med smør, sukker og kanel imellom.

Smør en kakeform (24 diameter) godt.

Skjær deigen på tvers i 3 cm brede remser. Knyt remsene til kanelboller og sett dem i kakeformen. Fyll formen med kanelboller i en jevn avstand på ca. 1–2 cm. Sett til ett erheving i 30 minutt er eller til bollene har dobbel størrelse.

Pensle forsiktig med sammenvispet egg, og dryss perlesukker på toppen av kaken. Stek kaken på nederste rille i stekeovnen ved 200 °C i 35–40 minutt er. Avkjøl på rist.

Sendt inn av Brød og korn

Forsiden akkurat nå
Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten
Dagens rett
Marokkansk lam med tabbouleh

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten

I denne oppskriften får du brukt opp både lam- og sauserester. Med herlige innslag fra midtøsten blir påskelammet forvandlet til en ny og  magisk smaksopplevelse

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden
Dagens rett
Lam på burgundervis

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden

Lammekjøtt som får putre lenge i gryta med rødvin og andre godsaker er et veldig godt alternativ til lammestek.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest
Dagens rett
Empanadas som i Chile

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest

Empanadas er chilensk nasjonalrett og derfor velegnet som festmat også her. Siden retten er lett å servere og spise, er den super hvis det er mange til bords.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her