Drikke
En sommerfrisk punsj er tingen i dag

En sommerfrisk punsj er tingen i dag

En forfriskende ananaspunsj egner seg veldig godt når du skal servere mange. Lettlaget er den også.
Redaksjonen
18 Juli 2014 - 13:00

Få Ukens drink som nyhetsbrev

Ukens drink er rett og slett ananaslikør, vodka, appelsinjuice og (masse) isbiter. Enklere blir det ikke.

Soda er leskende

Jo mer juice du bruker, jo svakere blir selvsagt drinken. Det kan være lurt å ha i bakhodet om drinken serveres på en ekstra varm dag.

Prøv en av våre andre sommerdrinker

Hvis du vil ha en enda mer leskende drink, kan du toppe med soda i tillegg til appelsinjuice.

Fem ingredienser

Punsj forbinder du kanskje mest med varme drikker, men det er en drink som serveres vel så ofte kald. Selve navnet er et låneord fra hindu og betyr fem. For en punsj inneholder opprinnelig fem ingredienser, alkohol, sukker, sitron, vann og te eller krydder. Det var de britiske kolonistene som tok med seg punsjtradisjonen tilbake til Europa. Her ha den fått mange avleggere, blant andre gløgg.

Sjekk ut en av våre andre punsjoppskrifter

Vår sommerlige ananaspunsj bryter med det originale konseptet siden den bare har tre ingredienser. Men det gjør den ekstra godt egnet som feriedrikk, enten ferien finner sted i et telt, i en båt eller på landstedet. Den er også lett å transportere ut på en holme, til parken eller til venners terrasse.

Det er likøren som gir drinken hovedkarakteren. Hvis du ikke liker ananas, kan du prøve en annen likør i samme gate, for eksempel Sourz Mango (16710) eller Sourz Raspberry (43553). I det siste tilfellet, kan du bytte ut garnityret med bringebær og jordbær.

Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter hvis du bruker Mine sider og Bartender. Les mer om det lengre ned på siden.

Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase

Pineapple Punch

Pineapple Punch

Fremgangsmåte

Bygg drinken i et highballglass med masse is og topp opp med appelsinjuice. Lager du den som en bowle, ganger du oppskriften med antall personer som skal serveres og beregner 4 cl appelsinjuice/soda per person i tillegg. Husk masse isbiter og skiver av ananas og appelsin.

Tips: Hvis du ønsker en lettere/mer leskende drink, kan du toppe med 50/50 appelsinjuice og soda.

Sendt inn av Maxxium

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Klippfisk kan også grilles
Dagens rett
Grillspyd med klippfisk, reker og kamskjell

Klippfisk kan også grilles

Godt utvannet klippfisk gir grillspydene ekstra karakter. Prøv denne oppskriften neste gang du fyrer opp grillen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En syrlig og krydret drink er som skapt for midtsommer
Ukens drink
Akevitt Sour

En syrlig og krydret drink er som skapt for midtsommer

Akevitt er veldig godt som basis for en sour - her i en sommerlig versjon som kan lages med eller uten skum.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Dagens dessert smaker av sommer og litt til
Ukens kake
Lettlaget sommerdessert

Dagens dessert smaker av sommer og litt til

Sjokolademousse, jordbær og lemoncurd med sprø knuste kjeks er det som trengs for maksimal dessertglede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ja visst kan du nyte høstviner om sommeren
Godbiter i pollisten

Ja visst kan du nyte høstviner om sommeren

Rosso di Montalcino er løsningen, og denne produsenten byr på noe av det beste i denne kategorien.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Klippfisk kan også grilles
Dagens rett
Grillspyd med klippfisk, reker og kamskjell

Klippfisk kan også grilles

Godt utvannet klippfisk gir grillspydene ekstra karakter. Prøv denne oppskriften neste gang du fyrer opp grillen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften
Dagens rett
Ceviche Chifero

Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften

Denne oppskriften ser kanskje komplisert ut, men er egentlig ganske så enkel. Lager du den klassiske tigermelken kvelden før, har du i tillegg en meget sofistikert middag på under 15 minutter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Gyros er grekernes svar på rullekebab og  er det perfekte tilskuddet til helgekosen
Dagens rett
Gresk gyros

Gyros er grekernes svar på rullekebab og  er det perfekte tilskuddet til helgekosen

Om du har tenkt til å ta frem grillen denne helgen eller kose deg innendørs ,er gyros fredags-middagen du har lengtet etter.

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat
Dagens rett
Klassisk Cæsarsalat

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat

Cæsarsalat er kanskje verdens mest berømte salat, og det med god grunn.  Dette er beskjedenhet i all sin prakt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Om du ikke tør å plukke ingrediensene selv, kan du bruke grønnkål fra butikken
Dagens rett
Zrazy fylt med russekål – fylte ukrainske potetboller

Om du ikke tør å plukke ingrediensene selv, kan du bruke grønnkål fra butikken

I disse potetbollene er det nemlig en av de mest forhatte "ugress"-sortene som inngår. Russekål kan du med god samvittighet plukke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her