Drikke
En sommerfrisk punsj er tingen i dag

En sommerfrisk punsj er tingen i dag

En forfriskende ananaspunsj egner seg veldig godt når du skal servere mange. Lettlaget er den også.
Redaksjonen
18 Juli 2014 - 12:00

Få Ukens drink som nyhetsbrev

Ukens drink er rett og slett ananaslikør, vodka, appelsinjuice og (masse) isbiter. Enklere blir det ikke.

Soda er leskende

Jo mer juice du bruker, jo svakere blir selvsagt drinken. Det kan være lurt å ha i bakhodet om drinken serveres på en ekstra varm dag.

Prøv en av våre andre sommerdrinker

Hvis du vil ha en enda mer leskende drink, kan du toppe med soda i tillegg til appelsinjuice.

Fem ingredienser

Punsj forbinder du kanskje mest med varme drikker, men det er en drink som serveres vel så ofte kald. Selve navnet er et låneord fra hindu og betyr fem. For en punsj inneholder opprinnelig fem ingredienser, alkohol, sukker, sitron, vann og te eller krydder. Det var de britiske kolonistene som tok med seg punsjtradisjonen tilbake til Europa. Her ha den fått mange avleggere, blant andre gløgg.

Sjekk ut en av våre andre punsjoppskrifter

Vår sommerlige ananaspunsj bryter med det originale konseptet siden den bare har tre ingredienser. Men det gjør den ekstra godt egnet som feriedrikk, enten ferien finner sted i et telt, i en båt eller på landstedet. Den er også lett å transportere ut på en holme, til parken eller til venners terrasse.

Det er likøren som gir drinken hovedkarakteren. Hvis du ikke liker ananas, kan du prøve en annen likør i samme gate, for eksempel Sourz Mango (16710) eller Sourz Raspberry (43553). I det siste tilfellet, kan du bytte ut garnityret med bringebær og jordbær.

Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter hvis du bruker Mine sider og Bartender. Les mer om det lengre ned på siden.

Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase

Pineapple Punch

Pineapple Punch

Fremgangsmåte

Bygg drinken i et highballglass med masse is og topp opp med appelsinjuice. Lager du den som en bowle, ganger du oppskriften med antall personer som skal serveres og beregner 4 cl appelsinjuice/soda per person i tillegg. Husk masse isbiter og skiver av ananas og appelsin.

Tips: Hvis du ønsker en lettere/mer leskende drink, kan du toppe med 50/50 appelsinjuice og soda.

Sendt inn av Maxxium

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her