Drikke
En sommerfrisk punsj er tingen i dag

En sommerfrisk punsj er tingen i dag

En forfriskende ananaspunsj egner seg veldig godt når du skal servere mange. Lettlaget er den også.
Redaksjonen
18 Juli 2014 - 12:00

Få Ukens drink som nyhetsbrev

Ukens drink er rett og slett ananaslikør, vodka, appelsinjuice og (masse) isbiter. Enklere blir det ikke.

Soda er leskende

Jo mer juice du bruker, jo svakere blir selvsagt drinken. Det kan være lurt å ha i bakhodet om drinken serveres på en ekstra varm dag.

Prøv en av våre andre sommerdrinker

Hvis du vil ha en enda mer leskende drink, kan du toppe med soda i tillegg til appelsinjuice.

Fem ingredienser

Punsj forbinder du kanskje mest med varme drikker, men det er en drink som serveres vel så ofte kald. Selve navnet er et låneord fra hindu og betyr fem. For en punsj inneholder opprinnelig fem ingredienser, alkohol, sukker, sitron, vann og te eller krydder. Det var de britiske kolonistene som tok med seg punsjtradisjonen tilbake til Europa. Her ha den fått mange avleggere, blant andre gløgg.

Sjekk ut en av våre andre punsjoppskrifter

Vår sommerlige ananaspunsj bryter med det originale konseptet siden den bare har tre ingredienser. Men det gjør den ekstra godt egnet som feriedrikk, enten ferien finner sted i et telt, i en båt eller på landstedet. Den er også lett å transportere ut på en holme, til parken eller til venners terrasse.

Det er likøren som gir drinken hovedkarakteren. Hvis du ikke liker ananas, kan du prøve en annen likør i samme gate, for eksempel Sourz Mango (16710) eller Sourz Raspberry (43553). I det siste tilfellet, kan du bytte ut garnityret med bringebær og jordbær.

Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter hvis du bruker Mine sider og Bartender. Les mer om det lengre ned på siden.

Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase

Pineapple Punch

Pineapple Punch

Fremgangsmåte

Bygg drinken i et highballglass med masse is og topp opp med appelsinjuice. Lager du den som en bowle, ganger du oppskriften med antall personer som skal serveres og beregner 4 cl appelsinjuice/soda per person i tillegg. Husk masse isbiter og skiver av ananas og appelsin.

Tips: Hvis du ønsker en lettere/mer leskende drink, kan du toppe med 50/50 appelsinjuice og soda.

Sendt inn av Maxxium

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her