Matkurs og vinkurs

Vinkurs 7. mars i Oslo

Smak fantastisk Bordeaux i både legendariske årganger og i magnumflasker

Smak fantastisk Bordeaux i både legendariske årganger og i magnumflasker

Denne kveldens to vinslott huser enestående årganger som 2005, 2009 og 2010. Opplev vinenes utvikling fra år til år, og se hvilken forskjell en magnumflaske kan utgjøre
19 Januar 2022 - 12:00

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Se rabatten lenger ned på siden.

Det er ikke mange produsenter som år etter år leverer så god kvalitet at de kan forsvare 50 år på Vinmonopolet. Det kan dog Château Coufran skryte på seg, og det er virkelig velfortjent. Vi feirer derfor dette jubileet med storfint besøk av en av vinhusets eiere, Fréderic Vicaire, som vil geleide dere gjennom en årgangsrik aften.

Bordeaux er et av verdens aller mest kjente vinområder og her finner du utrolig mange lekre viner i alle prisklasser. Noen av de aller beste årgangene de siste 20 årene må være blant annet 2005, 2009, 2010 og 2015. På denne smakingen får du smake viner fra akkurat disse fabelaktige årgangene. I tillegg blir det tatt frem noen perler i magnumflaske som vil vise deg hva det er som gjør disse flaskene så spesielle.
Gjennom denne smakingen får du se viner fra Coufran og Verdignans fantastiske lagringsevne, og ikke minst lære mer om hvor forskjellig en årgang kan være fra en annen.

Her kan du lese mer om Château Coufran

I dag ligger vinhusene Château Coufran og Château Verdignan side om side. Til tross for at de samme menneskene står bak vinene som produseres på de to slottene, er resultatene meget forskjellig. Ch. Coufrans signaturdrue er nemlig merlot, hvilket er sjelden i denne delen av Bordeaux, mens Ch. Verdignan hovedsakelig bruker den mer klassiske Medoc-druen cabernet sauvignon.

Ch Verdignan er den eldste vingården i Saint Seurin de Cadourne
Château Verdignan er den eldste vingården i Saint Seurin de Cadourne

Ch Coufran.jpg [392.07 KB]


Til sammen sitter de to vinhusene på rundt 5 millioner flasker i kjellerne sine, og grunnen til dette er nettopp de mange årgangene som oppbevares frem til de er klare til å selges. Og det er disse vi skal gjøre bekjentskap med gjennom denne smakingen. Vi vil også få mulighet til å være med på å påvirke hvilken versjon som skal erstatte Ch. Coufran 2010 på Vinmonopolet, og vi vil naturligvis få sammenlikne det hele med ung vin fra 2018.


Dette blir med andre ord en kveld som vil fjerne all tvil om hvorfor disse vinene er så enormt populære, og som vil demonstrere deres utrolige lagringsdyktighet.

Fréderic Vicaire
Fréderic Vicaire (Foto: Geir Salvesen)


Fréderic Vicaire er 4. generasjons
vinmaker i familien Miailhe og styrer
i dag både Ch. Coufran og Ch. Verdignan.
Han kommer til Norge for å feire 50-årsjubileet
og guide oss gjennom denne historiske smakingen av eldre årganger.  

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern, har begrenset antall deltakere og faste, tilviste plasser. Du får kun sitte sammen med de du har bestilt med. Dersom dere ikke har bestilt sammen og ønsker å sitte på samme bord, send en e-post til kurs@aperitif.no senest 1 døgn før kursstart.

Vinliste
                                      Kveldens viner. Endringer kan forekomme.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her