Enslig italiener

Ukens vin tilhører de enslige hvite blant det italienske røde vinaristokrati som benevnes langt og tungt med denominazione di origine controllata e garantitia, forkortet med DOCG.

Og vinen har et ikke mindre langt navn, nemlig Vernaccia di San Gimignano som er betegnelsen på så vel DOCG’et som druen. Og en sjelden sådan som bare finnes rundt turistfellen San Gimignano midt i hjertet av Toscana. Druen som var i ferd med å forsvinne fra vinmarkene for noen tiår siden gir i dag kraftige og lett krydrete viner med god friskhet. Vel å merke i hendene på dyktige produsenter som Mormoraia, hjernen bak ukens vin (årgang 1998, varenr. 13732, basisutvalg).

Det er Italias mest berømte ønolog, Franco Bernabei, som har signert denne skapningen, og det er en god garanti i seg selv, for ekteparet som står bak Mormoraia må være stinn av penger og romantikk for å satse på hvitvin i Toscana.

Prisen på kroner 120,90 kan synes høy for en italiensk hvitvin men denne er noe mer enn det. Smaken er så rik at den tåler et velfylt italienskinspirert tavola med alt fra gode salater og helstekt fisk via parmaskinke til rike pastaretter.

Hvis du synes hvitvin er for pyser, bør du prøve denne. Og smaken sitter ikke i alkoholen som tilfellet er for en del hvite overeikete smaksbomber. Her er det druen som jobber helt alene. Akkurat slik vi egentlig vil ha det når vi skal finne en god matvin. Men for all del Mormoraia Vernaccia di San Gimignano lar seg svært godt nyte alene.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det på tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med Telenor Link til byr Apéritif deg det.
 
Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1980
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.

Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1980
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke

Ukens vin på wap
Adressen er: http://www.aperitif.net/ukensvin.wml eller djuice.com, gå til Markedsplassen.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen