Drikke
Er ditt favorittøl blant finalistene?

Er ditt favorittøl blant finalistene?

Dette er de 36 beste av i alt 90 deltakende øl i Årets øl-kåringen.
Aase E. Jacobsen
17 Desember 2012 - 16:40

Årets øl 2012 nærmer seg en avgjørelse. Den 5. januar på den store matgallaen i Stavanger avsløres hvilket øl som fikk alle flest stemmer i årets kåring. I alt 90 øl fra 21 bryggerier ble vurdert blindt av en fagjury på 25 ølkompetente personer og en folkejury på 3000 som avga sin stemme på aperitif.no.

I innspurten slåss 12 bryggerier med 36 øl om fem finaleplasser. Nedenfor finner du de 36 ølene som fikk flest stemmer av begge juryer til sammen.

Til finalen i Årets øl går imidlertid bare den beste i hver av de fem kategoriene sammen med Årets innovasjon som er en kategori på tvers av alle de fem andre.

Kåringen av Årets Øl 2012 er et samarbeid mellom Apéritif, Ølakademiet og Bryggeri- og drikkevareforeningen.

Følgende brygg og bryggerier topper de seks ulike kategoriene (i alfabetisk rekkefølge):

Klasse 1: LYS LAGER / PILS

• Grans Bryggeri: Grans Premium Pils
• Grans Bryggeri: Lade Gaards Pilsner
• Lervig Aktiebryggeri: Lervig Pilsner
• Nøgne Ø: India Pale Lager
• Sundbytunet: Kjellerpils
• Aass Bryggeri: Aass Fatøl

Klasse 2: HVETEØL / BLONDE

• Atna Øl: Atna Rypeøl
• Haandbryggeriet: Haandbryggeriet Blondie
• Inderøy Gårdsbryggeri: Toillbokk
• Kinn Bryggeri: Kinn Jubileum
• Nøgne Ø: Tiger Tripel
• Aass Bryggeri: Aass Weissen

Klasse 3: MØRK LAGER / BAYER / BOKK

• Borg Bryggeri: Borg Bokkøl
• Grans Bryggeri: Lade Gaards Mørk Lager
• Ringnes Bryggeri: Frydenlund Bayer
• Ringnes Bryggeri: Frydenlund Bokk
• Sundbytunet: ByBayer
• Aass Bryggeri: Aass Bayer

Klasse 4: ALE

• Klostergården Håndbryggeri: Klostergården Amber
• Lervig Aktiebryggeri: Lervig Hoppy Joe
• Lervig Aktiebryggeri: Lervig Lucky Jack
• Sundbytunet: Red Ale
• Trollbryggeriet: Brown Ale
• Ægir Bryggeri: Ægir India Pale Ale

Klasse 5: PORTER OG STOUT

• Haandbryggeriet: Haandbryggeriet Sundvolden Porter
• Kinn Bryggeri: Kinn Svartekunst
• Nøgne Ø: Imperial Rye Porter
• Nøgne Ø: Imperial Stout - Cognac Edition
• Ægir Bryggeri: Ægir Natt Imperial Porter
• Aass Bryggeri: Aass Stout

Klasse 6: ÅRETS INNOVASJON

• Haandbryggeriet: Haandbryggeriet Sur Megge
• Kinn Bryggeri: Rosa Kinn
• Klostergården Håndbryggeri Klostergården Røykporter
• Nøgne Ø: Red Horizon 2nd Edition
• Ringnes Bryggeri: Ringnes Lite Glutenfri
• Ægir Bryggeri: Ægir Lynchburg Natt
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her