Drikke
Fabelaktig Barolo-smaking med Fontanafredda

Fabelaktig Barolo-smaking med Fontanafredda

Smak det beste av hva Piemonte har å by på i det vi smaker 11 flotte viner, hvorav fem herlige baroloer.
Redaksjonen
02 Oktober 2011 - 20:45

Helt nord i Italia, nærmere bestemt i Piemonte, finner vi noen av verdens mest ettertraktede vinområder, slik som Barbaresco og Barolo.
 
Denne kvelden lærer du mer om dette verdensberømte området, sammen med en av Italias mest berømte vinmakere, Danilo Drocco fra Fontanafredda, og smaker 11 fantastiske viner.
 
Gå ikke glipp av denne unike smakingen

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Barolo i flere årganger
Et av de mest renommerte vinhusene i Barolo er Fontanafredda, med sine mange hektar med perfekt beliggende vinmarker som omkranser eiendommen i Barolo-DOCG'et.
I 1999 ble den Alba-fødte Danilo Drocco headhuntet til Fontanafredda som sjefsvinmaker, og hans innflytelse har løftet husets viner til nye høyder.
 
Gjennom denne enestående smakingen vil Drocco gi deg et godt inblikk i Piemontes særegenhet og områdets forskjellige viner.
 
Vi smaker denne kvelden ikke mindre enn 11 unike viner - musserende, hvitt, rødt og søtt.
 
Blant annet får du smake hele fem elegante baroloer, hvorav tre årganger av den sjeldne Barolo Vigna la Rosa, 2007,1999 og 1996!
 
Foredraget blir holdt på engelsk.
 
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Fontanafredda">Les mer om Fontanafredda her
 
Gå ikke glipp av denne enestående smakingen av viner i verdensklasse - meld deg på i dag.
Denne kvelden får du smake følgende viner:
 
 
 
 
• Barolo Vigna la Rosa 2007, ca pris kr 570,- (ikke tilgjengelig i Norge)
• Barolo Vigna la Rosa 1999, ca pris kr 650,- (ikke tilgjengelig i Norge)
• Barolo Vigna la Rosa 1996, ca pris kr 800,- (ikke tilgjengelig i Norge)
 
 
Vi tar forbehold om endringer i de oppsatte vinene.
 
 

Meld deg på her (klikk) - Kurset er nå avholdt
 

Tid: Mandag 7. november 2011 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 545,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
 Avbestillingsfrist: 30.10.11 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Ledende i Piemonte
Fontanafredda er en av topprodusentene i Langhe i Piemonte med lang historie og tradisjoner. Navnet betyr «den kalde kilde» og vinhuset ble grunnlagt i 1878.
 
Opprinnelig var huset jaktslottet til det samlede Italias første konge, Vittorio Emanuele II. Han var tidligere konge av Piemonte, Savoy og Sardinia, og det var hans sønn som grunnla vinhuset samme år som faren døde.
 
I dag er det den dyktige Danilo Drocco som er sjefsvinmaker, etter at han kom til Fontanafredda i 1999.
 
 
Kvalitet i alle ledd
Med noen av de aller beste vinmarkene i hele Piemonte, har Fontanafredda en unik mulighet til å lage viner i verdensklasse.
 
Det var dette potensialet som lokket Drocco til å takke ja til stillingen som sjefsvinmaker, og sammen med Alberto Grasso gikk han i gang med å fornye det tradisjonsrike huset.
 
Alle ledd innen vinmakingen fra vinmarkene til produksjon og lagring ble gjennomgått møysommelig, og resultatene lot ikke vente på seg.
 
Denne kvelden får du møte denne sympatiske vinmakeren og du får smake et godt utvalg av hans delikate viner.
 
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her