Drikke
Fabelaktig Barolo-smaking med Fontanafredda

Fabelaktig Barolo-smaking med Fontanafredda

Smak det beste av hva Piemonte har å by på i det vi smaker 11 flotte viner, hvorav fem herlige baroloer.
Redaksjonen
02 Oktober 2011 - 20:45

Helt nord i Italia, nærmere bestemt i Piemonte, finner vi noen av verdens mest ettertraktede vinområder, slik som Barbaresco og Barolo.
 
Denne kvelden lærer du mer om dette verdensberømte området, sammen med en av Italias mest berømte vinmakere, Danilo Drocco fra Fontanafredda, og smaker 11 fantastiske viner.
 
Gå ikke glipp av denne unike smakingen

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Barolo i flere årganger
Et av de mest renommerte vinhusene i Barolo er Fontanafredda, med sine mange hektar med perfekt beliggende vinmarker som omkranser eiendommen i Barolo-DOCG'et.
I 1999 ble den Alba-fødte Danilo Drocco headhuntet til Fontanafredda som sjefsvinmaker, og hans innflytelse har løftet husets viner til nye høyder.
 
Gjennom denne enestående smakingen vil Drocco gi deg et godt inblikk i Piemontes særegenhet og områdets forskjellige viner.
 
Vi smaker denne kvelden ikke mindre enn 11 unike viner - musserende, hvitt, rødt og søtt.
 
Blant annet får du smake hele fem elegante baroloer, hvorav tre årganger av den sjeldne Barolo Vigna la Rosa, 2007,1999 og 1996!
 
Foredraget blir holdt på engelsk.
 
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Fontanafredda">Les mer om Fontanafredda her
 
Gå ikke glipp av denne enestående smakingen av viner i verdensklasse - meld deg på i dag.
Denne kvelden får du smake følgende viner:
 
 
 
 
• Barolo Vigna la Rosa 2007, ca pris kr 570,- (ikke tilgjengelig i Norge)
• Barolo Vigna la Rosa 1999, ca pris kr 650,- (ikke tilgjengelig i Norge)
• Barolo Vigna la Rosa 1996, ca pris kr 800,- (ikke tilgjengelig i Norge)
 
 
Vi tar forbehold om endringer i de oppsatte vinene.
 
 

Meld deg på her (klikk) - Kurset er nå avholdt
 

Tid: Mandag 7. november 2011 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 545,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
 Avbestillingsfrist: 30.10.11 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Ledende i Piemonte
Fontanafredda er en av topprodusentene i Langhe i Piemonte med lang historie og tradisjoner. Navnet betyr «den kalde kilde» og vinhuset ble grunnlagt i 1878.
 
Opprinnelig var huset jaktslottet til det samlede Italias første konge, Vittorio Emanuele II. Han var tidligere konge av Piemonte, Savoy og Sardinia, og det var hans sønn som grunnla vinhuset samme år som faren døde.
 
I dag er det den dyktige Danilo Drocco som er sjefsvinmaker, etter at han kom til Fontanafredda i 1999.
 
 
Kvalitet i alle ledd
Med noen av de aller beste vinmarkene i hele Piemonte, har Fontanafredda en unik mulighet til å lage viner i verdensklasse.
 
Det var dette potensialet som lokket Drocco til å takke ja til stillingen som sjefsvinmaker, og sammen med Alberto Grasso gikk han i gang med å fornye det tradisjonsrike huset.
 
Alle ledd innen vinmakingen fra vinmarkene til produksjon og lagring ble gjennomgått møysommelig, og resultatene lot ikke vente på seg.
 
Denne kvelden får du møte denne sympatiske vinmakeren og du får smake et godt utvalg av hans delikate viner.
 
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her