Drikke
Fabelaktig Barolo-smaking med Fontanafredda

Fabelaktig Barolo-smaking med Fontanafredda

Smak det beste av hva Piemonte har å by på i det vi smaker 11 flotte viner, hvorav fem herlige baroloer.
Redaksjonen
02 Oktober 2011 - 21:45

Helt nord i Italia, nærmere bestemt i Piemonte, finner vi noen av verdens mest ettertraktede vinområder, slik som Barbaresco og Barolo.
 
Denne kvelden lærer du mer om dette verdensberømte området, sammen med en av Italias mest berømte vinmakere, Danilo Drocco fra Fontanafredda, og smaker 11 fantastiske viner.
 
Gå ikke glipp av denne unike smakingen

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Barolo i flere årganger
Et av de mest renommerte vinhusene i Barolo er Fontanafredda, med sine mange hektar med perfekt beliggende vinmarker som omkranser eiendommen i Barolo-DOCG'et.
I 1999 ble den Alba-fødte Danilo Drocco headhuntet til Fontanafredda som sjefsvinmaker, og hans innflytelse har løftet husets viner til nye høyder.
 
Gjennom denne enestående smakingen vil Drocco gi deg et godt inblikk i Piemontes særegenhet og områdets forskjellige viner.
 
Vi smaker denne kvelden ikke mindre enn 11 unike viner - musserende, hvitt, rødt og søtt.
 
Blant annet får du smake hele fem elegante baroloer, hvorav tre årganger av den sjeldne Barolo Vigna la Rosa, 2007,1999 og 1996!
 
Foredraget blir holdt på engelsk.
 
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Fontanafredda">Les mer om Fontanafredda her
 
Gå ikke glipp av denne enestående smakingen av viner i verdensklasse - meld deg på i dag.
Denne kvelden får du smake følgende viner:
 
 
 
 
• Barolo Vigna la Rosa 2007, ca pris kr 570,- (ikke tilgjengelig i Norge)
• Barolo Vigna la Rosa 1999, ca pris kr 650,- (ikke tilgjengelig i Norge)
• Barolo Vigna la Rosa 1996, ca pris kr 800,- (ikke tilgjengelig i Norge)
 
 
Vi tar forbehold om endringer i de oppsatte vinene.
 
 

Meld deg på her (klikk) - Kurset er nå avholdt
 

Tid: Mandag 7. november 2011 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 545,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
 Avbestillingsfrist: 30.10.11 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Ledende i Piemonte
Fontanafredda er en av topprodusentene i Langhe i Piemonte med lang historie og tradisjoner. Navnet betyr «den kalde kilde» og vinhuset ble grunnlagt i 1878.
 
Opprinnelig var huset jaktslottet til det samlede Italias første konge, Vittorio Emanuele II. Han var tidligere konge av Piemonte, Savoy og Sardinia, og det var hans sønn som grunnla vinhuset samme år som faren døde.
 
I dag er det den dyktige Danilo Drocco som er sjefsvinmaker, etter at han kom til Fontanafredda i 1999.
 
 
Kvalitet i alle ledd
Med noen av de aller beste vinmarkene i hele Piemonte, har Fontanafredda en unik mulighet til å lage viner i verdensklasse.
 
Det var dette potensialet som lokket Drocco til å takke ja til stillingen som sjefsvinmaker, og sammen med Alberto Grasso gikk han i gang med å fornye det tradisjonsrike huset.
 
Alle ledd innen vinmakingen fra vinmarkene til produksjon og lagring ble gjennomgått møysommelig, og resultatene lot ikke vente på seg.
 
Denne kvelden får du møte denne sympatiske vinmakeren og du får smake et godt utvalg av hans delikate viner.
 
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen
Dagens rett

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen

Kveita er en av Norges flotteste matfisker og kan både stekes, grilles, kokes og tilberedes i ovn. Den er uhyre velvillig i kjøkkenet og lett å finne både tilbehør og vinfølge til, derfor er den også kokkenes favoritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gratiner blåskjellene - og bli overbevist - her med sennep og ost
Dagens rett

Gratiner blåskjellene - og bli overbevist - her med sennep og ost

Blåskjell smaker like fantastisk gratinert som den mer klassiske vrien. Gratinering er en fin måte å bruke eventuelle rester på,

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her