Drikke
Fabelaktig Barolo-smaking med Fontanafredda

Fabelaktig Barolo-smaking med Fontanafredda

Smak det beste av hva Piemonte har å by på i det vi smaker 11 flotte viner, hvorav fem herlige baroloer.
Redaksjonen
02 Oktober 2011 - 21:45

Helt nord i Italia, nærmere bestemt i Piemonte, finner vi noen av verdens mest ettertraktede vinområder, slik som Barbaresco og Barolo.
 
Denne kvelden lærer du mer om dette verdensberømte området, sammen med en av Italias mest berømte vinmakere, Danilo Drocco fra Fontanafredda, og smaker 11 fantastiske viner.
 
Gå ikke glipp av denne unike smakingen

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Barolo i flere årganger
Et av de mest renommerte vinhusene i Barolo er Fontanafredda, med sine mange hektar med perfekt beliggende vinmarker som omkranser eiendommen i Barolo-DOCG'et.
I 1999 ble den Alba-fødte Danilo Drocco headhuntet til Fontanafredda som sjefsvinmaker, og hans innflytelse har løftet husets viner til nye høyder.
 
Gjennom denne enestående smakingen vil Drocco gi deg et godt inblikk i Piemontes særegenhet og områdets forskjellige viner.
 
Vi smaker denne kvelden ikke mindre enn 11 unike viner - musserende, hvitt, rødt og søtt.
 
Blant annet får du smake hele fem elegante baroloer, hvorav tre årganger av den sjeldne Barolo Vigna la Rosa, 2007,1999 og 1996!
 
Foredraget blir holdt på engelsk.
 
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Fontanafredda">Les mer om Fontanafredda her
 
Gå ikke glipp av denne enestående smakingen av viner i verdensklasse - meld deg på i dag.
Denne kvelden får du smake følgende viner:
 
 
 
 
• Barolo Vigna la Rosa 2007, ca pris kr 570,- (ikke tilgjengelig i Norge)
• Barolo Vigna la Rosa 1999, ca pris kr 650,- (ikke tilgjengelig i Norge)
• Barolo Vigna la Rosa 1996, ca pris kr 800,- (ikke tilgjengelig i Norge)
 
 
Vi tar forbehold om endringer i de oppsatte vinene.
 
 

Meld deg på her (klikk) - Kurset er nå avholdt
 

Tid: Mandag 7. november 2011 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 545,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
 Avbestillingsfrist: 30.10.11 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Ledende i Piemonte
Fontanafredda er en av topprodusentene i Langhe i Piemonte med lang historie og tradisjoner. Navnet betyr «den kalde kilde» og vinhuset ble grunnlagt i 1878.
 
Opprinnelig var huset jaktslottet til det samlede Italias første konge, Vittorio Emanuele II. Han var tidligere konge av Piemonte, Savoy og Sardinia, og det var hans sønn som grunnla vinhuset samme år som faren døde.
 
I dag er det den dyktige Danilo Drocco som er sjefsvinmaker, etter at han kom til Fontanafredda i 1999.
 
 
Kvalitet i alle ledd
Med noen av de aller beste vinmarkene i hele Piemonte, har Fontanafredda en unik mulighet til å lage viner i verdensklasse.
 
Det var dette potensialet som lokket Drocco til å takke ja til stillingen som sjefsvinmaker, og sammen med Alberto Grasso gikk han i gang med å fornye det tradisjonsrike huset.
 
Alle ledd innen vinmakingen fra vinmarkene til produksjon og lagring ble gjennomgått møysommelig, og resultatene lot ikke vente på seg.
 
Denne kvelden får du møte denne sympatiske vinmakeren og du får smake et godt utvalg av hans delikate viner.
 
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar deg med til Paris, Burgund, Cahors, Alsace og det skotske høylandet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter
Dagens rett

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter

Denne lørdagen serverer vi deg en oppskrift på en av våre beste matfisker, nemlig piggvar som stekes og får følge av appelsin- og basilikumsmør.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en luksuriøs fiskefrikassé med røykt fisk
Dagens rett

By på en luksuriøs fiskefrikassé med røykt fisk

Tradisjonsretter har kommet til heder og verdighet igjen, og i dag serverer vi en nydelig fiskefrikassé til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar deg med til Paris, Burgund, Cahors, Alsace og det skotske høylandet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her