Favoritt til rekene

Denne uke har vi valgt en moderne tysk hvitvin som går utmerket til rekene enten de nytes med majo & loff eller med noe mer raffinement. Det er kanskje ikke vinen du serverer som aperitiff til en som synes all vin er "sur". 090699.
Redaksjonen
10 Mai 1999 - 01:53

Deinhard Dry Riesling 1997 (varenr. 34527, testsalg, kr 86,40) er en vellaget representant for de siste års nyvinning innen tysk vinproduksjon. Erkjennelsen av at vinpublikum vendte halvtørre liebfraumilcher og dess like ryggen i stadig større grad presset produsentene til å tenke nytt. De nye tyske viner er skapt i bildet av den moderne hvitvin som er frisk, fruktig og tørr. Hvitviner fra nær sagt alle verdenshjørner utgjør en sterk konkurrent til tyskernes 30-årige hegemoni i mellom- og lavprissegmentet for hvitt.
 
Tysk hvitvins styrke når vi ser bort fra disse enkleste typene er nettopp frukt og syre, men en syre som er så skarp at den oftest er best balansert når vinen har noe restsødme. De enkle vinene som fortsatt selges i store kvanta har ikke syre bare restsukker, er slappe og dvaske. Heller ikke en moderne tysker som Deinhard Dry Riesling 1997 er knusktørr, men oppleves som godt balansert på grunn av fine syrer.
 
Det er kanskje ikke vinen du serverer som aperitiff til en som synes all vin er "sur", men den er kjempefin til sommerens evigrosa slager, nemlig rekene. Reker har en touch av sødme og trenger syre i form av vin. Du kan også bruke den til skalldyrsalater som rekecocktail, eller andre ukompliserte retter med fisk eller skalldyr.
 
Deinhard er en betydningsfull produsent i Tyskland som har greid å kombinere størrelse med kvalitet. De er representert i de fleste av landets vinregioner. Dry Riesling kommer fra Rheinhessen, som har et delvis ufortjent rykte som liebfraumilch-land. Et rykte de produsentene som gjør en hederlig jobb nok sliter en del med på eksportmarkedet.
 
Tekst: Aase E. Jacobsen
09.06.99

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her