Ferien i boks

Skal du langt av gårde, er vin i boks et godt alternativ. Lettere å bære med seg enn tilsvarende mengde flasker, og lett å tilpasse til feriekjøkkenets enklere stil. Og kjøper du ukens vin i boks er den dessuten vesentlig rimeligere enn tilsvarende vin i flaske.

Vinterferievinen heter Cuvée Christer Berens M d'A (45622) og er en forkortelse for Montepulciano d'Abruzzo. En betegnelse som flaskeversjonen av vinen bærer på etiketten men som ikke boksen kan smykke seg med siden italienske vinbyråkrater ikke liker slik emballasje.

Derfor er boksen en såkalt IGT-vin, nærmere bestemt Rosso di Chieti, som antyder en vin utenfor den noe rigide DOC-lovgivningen. Men for deg som forbruker spiller det vel ingen rolle, så lenge innholdet holder mål Og det gjør det til gangs, for boksens innhold er omtrent det samme som i flaskene, som altså koster en god del mer.

M d'A er imidlertid ingen stor vin, la nå det være sagt, men utmerket til de fleste enklere anledninger, som når du bare skal ha et glass vin å "kose deg med" eller enklere retter står på menyen. Som grillet kylling, pizza eller smaksrik pasta.

Foretrekker du prisforskjellen til tross, likevel flaske, må du spørre etter Cuvée Christer Berens Montepulciano d'Abruzzo 2013 (45146) som selvsagt har de samme trekkene som boksen men siden de både er tappet og smakt på forskjellig tidspunkt, er det umulig å garantere at de vil smake identisk hvis du selv prøver deg på en hjemlig sammenligning.

Vil du imidlertid ha mer trøkk, produserer samme vinkooperativ (Farnese Vini) som står bak denne vinen en luksusutgave behagelig priset Casale Vecchio Montepulciano d'abruzzo 2004 (32419) . I motsetning til den rimeligere versjonen er Casale Vecchio laget av 100 prosent montepulciano som er Abruzzo-regionens varemerke. Når den kommer i dette formatet, viser den sitt muskelpotensial, og er selvsagt langt mer interessant enn hva som er mulig å få til i boks.

En skikkelig mørk vin med dype og litt lukkete aromaer i duften, fortsatt ung, men med fin kraft som lover godt for et opphold i kjelleren i hvert fall to-tre år. Drikker du den i dag, bør du definitivt servere mat til, saftig gjerne blodig grillet kjøtt, av okse, lam eller vilt.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen. Cuvée Christer Berens M d'A (45622) , Cuvée Christer Berens Montepulciano d'Abruzzo 2013 (45146) eller Casale Vecchio Montepulciano d'abruzzo 2004 (32419) . Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det på tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med Cellus AS tilbyr Apéritif deg det.

Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.

Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke. Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er kr 5, - pr mottatte melding.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen