Ferskøl fra fat

Ferskøl fra fat

En håndfull barer serverer de nærmeste to ukene ufiltrert og upasteurisert pilsner fra fat. Løp og kjøp.

Det er første gang at Pilsner Urquell – urpilsen – blir tilgjengelig i sin råeste form i Norge. Pilsnerøl som verken er upasteurisert eller filtrert har svært kort holdbarhet, det tsjekkiske ølet er ikke noe unntak. Derfor lages denne versjonen av Pilsner Urquell i et svært begrenset volum.. – og bare i fat

Les mer om Pilsner Urquell

Trefatet på 25 liter som ble åpnet denne uka på Øltorget i Mathallen er mer for show, for ølet holder seg en knapp uke i dette formatet. I vanlige stålfat er holdbarheten inntil tre uker.

Mer smak

De 11 barene som har tatt inn ferskøl til sine tappetårn kommer garantert til å selge ut ølet raskt. For sabla godt smaker det. En rik og sødmefylt pilsner med større kropp og munnfølelse enn hva vi er vant med.

Mangelen på filtrering gjør selvsagt at flere smakselementer er i behold. Bitterheten blir også mer uttalt, selv om den rent teknisk er den samme (IBU er 40). Det er rett og slett det faktum at den fortsatt aktive gjæren i ølet reagerer med humlen slik at smaken oppleves annerledes enn for flaskeutgaven.

Smør og urter

I et ikke ferdig gjæret øl, samt i et øl med aktive gjærceller, vil forbindelser som diacetyl og acetylaldehyd oppstå og de bidrar med aromaer som henholdsvis smør og grønntoner.

Les mer om bitterhet

Upasteurisert og ufiltrert Pilsner Urquell er å få hos Cardinal i Stavanger. I Oslo hos Dr Jekyll, Øltorget og BRU, Revolver, Amundsen Bryggeri & Spiseri, Schouskjelleren Bryggeripub, Beer Palace og Forest & Brown. Sist men ikke minst hos Sørmarka Kurs og Konferansesenter på Siggerud og Nikkers Sport på Lillehammer.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen