Fest med salat

Lag spleisefest. Be gjestene ta med seg sin egen ferdiglagde salatspesialitet, eller lag et bord med medbragte råvarer og tilbered maten sammen. Nå bugner det av sommerens grønnsaker. Husk godt brød og god drikke til.
Redaksjonen
30 Juli 2000 - 00:00

Sommerbowle
1,5 l Farris med grapefruktsmak
1,5 l rosa grapesoda
isbiter
jordbær i skiver
kiwi i skiver

Alt blandes i en bolle rett før servering.
Her kan du variere og lage din egen vri med for eksempel eplejuice og hvitvin.

Ingers greske variant

5 store tomater i skiver
10 gule cherrytomater i skiver
1 stor løk i skiver
150 g brokkoli i små buketter
fetaost i terninger, gjerne marinert
nykvernet pepper
2-3 ss olivenolje
1-2 ss vineddik

Bland alle ingrediensene og ha de i en vid bolle eller på et fat. Hell olje og eddik over og kvern pepper på rett før servering.

Stines pastasalat med eple
3 dl lettrømme
2 ss ravigottesaus
finhakket basilikum
100 g kokt pasta
1 eple i terninger
100 g skinke i strimler
1 rød paprika i terninger
½ agurk i halve skiver
½ løk i terninger
salt
pepper
pinjekjerner

Bland lettrømmen og ravigottesaus og løft de øvrige ingrediensene i og anrett salaten på et fat.

Gunillas blomkål spesial
1 beger yoghurt naturell
3 ss appelsinjuice
1 blomkålhode
2 båter vannmelon
1 bunt rucculasalat

Lag dressing av yoghurt naturell og appelsinjuice. Smak til med salt og pepper. Bland ingrediensene til salaten og server dressing ved siden av.

Astrids potetsalat
2 ts dijonsennep
2 dl olivenolje
1 dl vineddik
1 fedd knust hvitløk
½ ts salt
litt pepper
10 kalde kokte poteter i skiver eller terninger
1 liten bunt vårløk i strimler
2 kokte egg i båter
1 gul paprika i strimler

Lag dressingen og bland de øvrige ingrediensene i. Salaten kan med fordel lages i god tid før servering slik at den får tid til å godgjøre seg.

Steinars franske blanding
1 hode lollorosso
1 hode isbergsalat
2 bunter rucculasalat

Vask salaten godt. Riv den i biter. Bland alle salattypene i en bolle. Server olivenolje og vineddik ved siden av.

Kilde: Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker
Fotograf: Astrid Hals
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fastfood som tenkes kan
Dagens rett

Den beste fastfood som tenkes kan

Blåskjell er hverdagsluksus og hurtigmat i et og samme nett. Prøv denne velsmakende oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her