Fest med salat

Lag spleisefest. Be gjestene ta med seg sin egen ferdiglagde salatspesialitet, eller lag et bord med medbragte råvarer og tilbered maten sammen. Nå bugner det av sommerens grønnsaker. Husk godt brød og god drikke til.
Redaksjonen
29 Juli 2000 - 23:00

Sommerbowle
1,5 l Farris med grapefruktsmak
1,5 l rosa grapesoda
isbiter
jordbær i skiver
kiwi i skiver

Alt blandes i en bolle rett før servering.
Her kan du variere og lage din egen vri med for eksempel eplejuice og hvitvin.

Ingers greske variant

5 store tomater i skiver
10 gule cherrytomater i skiver
1 stor løk i skiver
150 g brokkoli i små buketter
fetaost i terninger, gjerne marinert
nykvernet pepper
2-3 ss olivenolje
1-2 ss vineddik

Bland alle ingrediensene og ha de i en vid bolle eller på et fat. Hell olje og eddik over og kvern pepper på rett før servering.

Stines pastasalat med eple
3 dl lettrømme
2 ss ravigottesaus
finhakket basilikum
100 g kokt pasta
1 eple i terninger
100 g skinke i strimler
1 rød paprika i terninger
½ agurk i halve skiver
½ løk i terninger
salt
pepper
pinjekjerner

Bland lettrømmen og ravigottesaus og løft de øvrige ingrediensene i og anrett salaten på et fat.

Gunillas blomkål spesial
1 beger yoghurt naturell
3 ss appelsinjuice
1 blomkålhode
2 båter vannmelon
1 bunt rucculasalat

Lag dressing av yoghurt naturell og appelsinjuice. Smak til med salt og pepper. Bland ingrediensene til salaten og server dressing ved siden av.

Astrids potetsalat
2 ts dijonsennep
2 dl olivenolje
1 dl vineddik
1 fedd knust hvitløk
½ ts salt
litt pepper
10 kalde kokte poteter i skiver eller terninger
1 liten bunt vårløk i strimler
2 kokte egg i båter
1 gul paprika i strimler

Lag dressingen og bland de øvrige ingrediensene i. Salaten kan med fordel lages i god tid før servering slik at den får tid til å godgjøre seg.

Steinars franske blanding
1 hode lollorosso
1 hode isbergsalat
2 bunter rucculasalat

Vask salaten godt. Riv den i biter. Bland alle salattypene i en bolle. Server olivenolje og vineddik ved siden av.

Kilde: Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker
Fotograf: Astrid Hals
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker
Dagens rett

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker

Med denne vrien på en hverdagslig laksemiddag, skaper du fest selv midt i uka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her