Selv om oppskriftene stammer fra kokker med flere stjerner i Michelin-guiden, er oppskriftene enkle, inspirerende og får deg til å tenke i helt nye baner.
Nedenfor gjengis én av oppskriftene fra boken Verdens beste - med verdens beste kokker og verdens beste laksNorsk laks, spagetti med blekksprutblekk, ferskvannskreps og estragonsaus
Fremgangsmåte
Kjøp blekksprutpasta i en spesialforretning, kok den al dente og sett den til side.
Skjær et snitt i tuppen på paprikaene og dypp de raskt i kokende vann. Skrell paprikaene og skjær dem i små terninger. Sett til side.
Fukt med rødvin (helst merlot). Tilsett 1 - 2 ss mørk kraft. Kok til den får passende konsistens,
Når den er ferdig kokt, siktes sausen over i en ren kasserolle og pisk inn smør litt etter litt. Tilsett finhakket estragon.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
Tyskland
Volum: 0.75 l Pris: 160.00 kr Bestillingsutvalg80 POENG