Norsk laks, spagetti med blekksprutblekk, ferskvannskreps og estragonsaus
Foto: Trygve Indrelid

Norsk laks, spagetti med blekksprutblekk, ferskvannskreps og estragonsaus

Fremgangsmåte

Kjøp blekksprutpasta i en spesialforretning, kok den al dente og sett den til side.

Skjær et snitt i tuppen på paprikaene og dypp de raskt i kokende vann. Skrell paprikaene og skjær dem i små terninger. Sett til side.

Saus av ferskvannskreps:
Stek krepsehodene i smør uten at de tar farge, ha i hvitløk, løk, gulrot og timian og flamber med et sjenerøst glass konjakk.

Fukt med rødvin (helst merlot). Tilsett 1 - 2 ss mørk kraft. Kok til den får passende konsistens,

Når den er ferdig kokt, siktes sausen over i en ren kasserolle og pisk inn smør litt etter litt. Tilsett finhakket estragon.

Behold krepsehalene og et skall til å pynte tallerkenene med.
 
Presentasjon:
Stek spagettien i olivenolje, tilsett paprikaterningene pg ha små porsjoner på tallerkenene,
 
Skjær ryggfileten av norsk laks opp i 3 cm tykke skiver og stek de på de ene siden. Legg en laksefilet på hver av pastatallerkenene.
 
Tilsett krepsesausen med rødvin og ikke glem å pynte med krepsehalene og skallet.
 
Bon appétit!
Oppskriften er hentet fra boken Verdens beste - med verdens beste kokker og verdens beste laks av Eyvind Hellstrøm som er finalist til Beste norske kokebok 2009.
 

Sendt inn av Michel Portos, Le Saint-James, Bouliac, Frankrike

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Disse små fristyrstekte tortillaene med krabbe er vanedannende
Dagens rett

Disse små fristyrstekte tortillaene med krabbe er vanedannende

Den sprø bunnen møter myk og syrlig topping. Du må trolig lage dobbel porsjon, så godt er det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Siste utgave av Apéritif magasin byr på mye spennende lesestoff
+

Siste utgave av Apéritif magasin byr på mye spennende lesestoff

Vi tar deg med til Oslos nye storstue og dens imponerende vinsamling, en perle av en bar i Palma, Mallorca, ser på dansk rom, blir kjent med et "nytt" vinområde på Sardinia og hyller kvinnene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå sendes burgundvin over havet på seilskip

Albert Bichot er første produsent til å sende et lass med vin over Atlanteren med det første moderne seilfraktskipet for denne type gods.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

To gull til Bringebærlandet og Aga - og Soli ble Norges beste eplemost for tredje gang

I konkurransen Norges beste drikke, ble fruktvinprodusenten i Ås og sidermakeren fra Hardanger de som fikk flest toppskår.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Terroirtrykket øker i Rioja med enkeltvinmarksviner
+

Terroirtrykket øker i Rioja med enkeltvinmarksviner

Vinene fra Artuke og Artadi er god dokumentasjon på det enorme potensialet Rioja har for å lage viner med karakter fra voksestedet. Enkeltvinmarksviner er kommet for å bli – men det er fortsatt mye å gå på.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her