Fish and chips av rødspette

Engelskmenn elsker fish and chips. Her i landet kan man vel trygt si at denne retten ikke er spesielt utbredt. Dagens rett har forsøkt å tilpasse oppskriften og kanskje gjort den litt mer spicy og spennende for oss nordboere?

Thomas B. Nilsen, norsk kokk med fransk aksent, med bakgrunn fra Annen Etage i Oslo har sin egen versjon av engelskmennenes klassiske rett. Her har han gjort den litt annerledes ved å bruke litt krydder fra Østen i både cole slaw og remulade.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Fish and chips av rødspette

Fremgangsmåte

Rødspettefileter uten skinn og bein vendes først i mel, så i pisket egg og til slutt i pankomel sammen med salt og pepper. Stekes på middels varme i klaret smør til filetene er gylne.

Info:  Pankomel kommer opprinnelig fra Japan og er tørket og revet brød som oftest blir brukt til fritering av matretter. Skal du handle pankomel i butikken er det nok lettest å finne det i innvandrerbutikker, men etterhvert har det også kommet til de store supermarkedene.  Får du ikke tak i pankomel kan du tørke lyst brød og kjøre det til det blir en form for mel i foodprosessoren.

Info: Klaret smør er saltet smør som varmes opp på svak varme slik at salt- og fløterester faller til bunnen. Bruk kun det blanke og klare smøret til å steke i, da oppnår du best resultat. Klaret smør tåler en høyere temperatur enn vanlig smør, og gir produktet/råvaren en fin gylden farge.

Chips:
Rens potetene for skall og kutt de i fine staver. Blansjer de i olje til potetene begynner å bli møre. Ta de da ut av oljen og la de renne av på papir.

Stekes så i varm olje til de blir sprø og gylne, saltes tilslutt.

Karriremulade:
Fres karri og et halvt eple i biter sammen med maisolje. Ha det i en barmixer sammen med eggeplommer, salt, sennep og eddik. Kjør det godt sammen før du begynner å spe med olje til det blir en fin masse. Tykkelsen kan justeres med vann etter behov. Smak til med finhakket kapers (og evt. litt av laken den ligger i) sammen med finhakket ansjos.
 
Cole slaw:
Kutt gulrot og kål i fine strimler. Kok opp vann sammen med sukker, eddik, chili og ingefær. La det hele koke en stund for å trekke smak ut av krydderne. Tøm så laken over grønnsakene i en bolle, la det trekke og avkjøle seg.

Når det hele er kaldt siler du av laken og rører inn hengt yoghurt og creme fraiche. Smak til med salt, pepper og evt. litt av laken for å få en fin smak.

Info: Med "hengt" yoghurt menes det at man legger yoghurten i et kjøkkenklede ned i en spissil med en bolle under og lar den ligge natten over slik at all overflødig væske renner bort og man står igjen med en fast og fin masse.

Les den morsomme historien om Fish and Chips

 Flere oppskrifter med Fish and Chips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen