Thomas B. Nilsen, norsk kokk med fransk aksent, med bakgrunn fra Annen Etage i Oslo har sin egen versjon av engelskmennenes klassiske rett. Her har han gjort den litt annerledes ved å bruke litt krydder fra Østen i både cole slaw og remulade.
Fish and chips av rødspette
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Rødspettefileter uten skinn og bein vendes først i mel, så i pisket egg og til slutt i pankomel sammen med salt og pepper. Stekes på middels varme i klaret smør til filetene er gylne.
Info: Pankomel kommer opprinnelig fra Japan og er tørket og revet brød som oftest blir brukt til fritering av matretter. Skal du handle pankomel i butikken er det nok lettest å finne det i innvandrerbutikker, men etterhvert har det også kommet til de store supermarkedene. Får du ikke tak i pankomel kan du tørke lyst brød og kjøre det til det blir en form for mel i foodprosessoren.
Info: Klaret smør er saltet smør som varmes opp på svak varme slik at salt- og fløterester faller til bunnen. Bruk kun det blanke og klare smøret til å steke i, da oppnår du best resultat. Klaret smør tåler en høyere temperatur enn vanlig smør, og gir produktet/råvaren en fin gylden farge.
Stekes så i varm olje til de blir sprø og gylne, saltes tilslutt.
Når det hele er kaldt siler du av laken og rører inn hengt yoghurt og creme fraiche. Smak til med salt, pepper og evt. litt av laken for å få en fin smak.
Info: Med "hengt" yoghurt menes det at man legger yoghurten i et kjøkkenklede ned i en spissil med en bolle under og lar den ligge natten over slik at all overflødig væske renner bort og man står igjen med en fast og fin masse.
Les den morsomme historien om Fish and Chips
Flere oppskrifter med Fish and Chips
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Her får du svært så praktiske kokketips
Få dagens rett som nyhetsbrev
Sendt inn av Fra boken: Fisk og Vin av Gastronomisk Institutt, Kagge ForlagVinforslag av Knut Espen Misje og Ole Martin Alfsen
Drikke som passer til denne oppskriften
-
85 Poeng
Juillot Cuvée Juliette Chardonnay 2017
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 214,90 Bestillingsutvalget -
82 Poeng
Mack Witbier
Norge
Volum: 0.330 Pris: 34,90 Bestillingsutvalget -
83 Poeng
Aja Lemmy Witbier
Norge
Volum: 0.330 Pris: 44,90 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Vasse Felix Heytesbury Chardonnay 2015
Australia
Volum: 0.750 Pris: 408,80 Bestillingsutvalget
