Fisk og ku til torgs i Stavanger

Fisk og ku til torgs i Stavanger

Kjartan Skjelde og Aslak Dalehaug lover ”fresh cooking” i den nye restauranten Fish & Cow.

Restauranten åpner 21. mars i de gamle lokalene til Peppes i Torgterrassen ved det gamle torget i Stavanger.

Kjartan Skjelde og Aslak Dalehaug har hentet inn Eirik Pedersen som daglig leder. Alle tre har blant annet innehatt ulike roller ved Tango Bar og Kjøkken i oljebyen, mens kjøkkensjef Adam Schive Bjerck har bakgrunn fra Kokkelandslaget og Gastronomisk Institutt.

LES OGSÅ: Beste unge sommeliger fra Tango

- Fish & Cow skal være et moderne brasserie hvor ”fresh cooking” står i sentrum, sier Kjartan Skjelde i en pressemelding.

Ikke uventet blir det både kjøtt og fisk på menyen – og flere nyheter. Sentralt plassert i restauranten vil være et eget modningskap, hvor kjøtt fra Prima Gruppen sitt Prima Angus oksekjøtt modnes. Ifølge eierne blir Fish & Cow først i Norge med et dry-age-konsept – og smarbeider i tillegg med Kryddergården, som har utviklet en asinasalat som skal serveres med flere av rettene.

- Rettene skal bugne av friske og kortreiste råvarer, og noe av grunntanken er å varmebehandle råvarene akkurat tilstrekkelig for at smak og næringsstoffer beholdes på sitt beste, sier Skjelde.

Restauranten skal servere lunsj og middag seks dager i uken. I tillegg skal det tilbys catering.

LES OGSÅ: Trestjerners popper opp ved bryggekanten

Forsiden akkurat nå

Cocktails med noe attåt og karaoke for lukkede dører. Det er oppskriften for Bergens hotteste bar akkurat nå

Bak store persienner, en låst dør med en ringeklokke, i en av byens trange gater, finner du Bergens nyeste tilskudd i barverdenen. Lukket Selskap heter baren, og nå er målet for barsjef Odd Fjeldsgaard Rasmussen og eierne i Bargruppen å gjøre byen mer internasjonal. Les hele saken

Til toppen