Fjerner passord for alkoholinformasjon

Fra i dag, 1. april, fjerner medlemmene i Vin- og brennevinleverandørenes forening (VBF) passordene på hjemmesidene sine. Dermed er det mulig for alle å lete etter produktinformasjon om polprodukter på sidene, noe Sosial- og helsedirektoratet mener er ulo
Redaksjonen
01 April 2004 - 02:00

I brev til Sosial- og helsedirektoratet heter det: "Foreningen har inntatt det standpunkt at dens medlemmer lovlig kan unnlate å la sine hjemmesider være passordbeskyttede. Vi kan ikke se at alkohollovens reklameforbud er til hinder for dette", skriver foreningens advokat Wilhelm Matheson.

Videre skriver Matheson at de aktuelle hjemmesider inneholder produktinformasjon. Slik produktinformasjon rammes like lite av reklameforbudet som oppslag og artikler om alkoholholdige produkter i andre media. Hjemmesidene til medlemmer av Vin- og brennevinleverandørenes forening inneholder informasjon om virksomheten til det aktuelle medlem, samt informasjon om de produkter virksomheten leverer. Informasjon om virksomheten rammes ikke av reklameforbudet, hevder han.

Dermed er det fritt frem for alle å besøke medlemmenes hjemmesider uten at det kreves passord. Den produktinformasjon du finner på hjemmesidene består av informasjon om produsenten av varen, hvordan den er produsert, hva vinen passer til av mat, pris, og for eksempel hvordan mediene har omtalt produktet.

(med lenker til de norske importørenes hjemmesider)

Dette er medlemmene i Vin- og brennevinleverandørenes forening:
(Ikke alle medlemmene har hjemmesider og ikke alle har fjernet krav om passord. Klikk på lenkene for mer informasjon og hjemmesider.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Til denne kaken trenger du ikke ovn - den baker seg selv
Ukens kake

Til denne kaken trenger du ikke ovn - den baker seg selv

En ekstra luftig ostekake med deilig smak av appelsin vil skinne på kakebordet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her