Fjerner passord for alkoholinformasjon

Fra i dag, 1. april, fjerner medlemmene i Vin- og brennevinleverandørenes forening (VBF) passordene på hjemmesidene sine. Dermed er det mulig for alle å lete etter produktinformasjon om polprodukter på sidene, noe Sosial- og helsedirektoratet mener er ulo
Redaksjonen
01 April 2004 - 03:00

I brev til Sosial- og helsedirektoratet heter det: "Foreningen har inntatt det standpunkt at dens medlemmer lovlig kan unnlate å la sine hjemmesider være passordbeskyttede. Vi kan ikke se at alkohollovens reklameforbud er til hinder for dette", skriver foreningens advokat Wilhelm Matheson.

Videre skriver Matheson at de aktuelle hjemmesider inneholder produktinformasjon. Slik produktinformasjon rammes like lite av reklameforbudet som oppslag og artikler om alkoholholdige produkter i andre media. Hjemmesidene til medlemmer av Vin- og brennevinleverandørenes forening inneholder informasjon om virksomheten til det aktuelle medlem, samt informasjon om de produkter virksomheten leverer. Informasjon om virksomheten rammes ikke av reklameforbudet, hevder han.

Dermed er det fritt frem for alle å besøke medlemmenes hjemmesider uten at det kreves passord. Den produktinformasjon du finner på hjemmesidene består av informasjon om produsenten av varen, hvordan den er produsert, hva vinen passer til av mat, pris, og for eksempel hvordan mediene har omtalt produktet.

(med lenker til de norske importørenes hjemmesider)

Dette er medlemmene i Vin- og brennevinleverandørenes forening:
(Ikke alle medlemmene har hjemmesider og ikke alle har fjernet krav om passord. Klikk på lenkene for mer informasjon og hjemmesider.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her