Flasken på bordet

Det finnes et liv for rødvin utenom bag-in-box som fraktes til de tusen hjem i mengder. Ukens vin er en slik, en ren og vellaget rødvin i en pen flaske med en tilsvarende etikett og med en pris som belaster budsjettet akkurat passe hardt
Aase E. Jacobsen
28 September 2000 - 02:11

Portugal som leverandør er kommet helt i skyggen av at bag-in-box-bølgen har inntatt vinscenen. Det er urettferdig, for få andre vinregioner evner vel å levere flasketappet vin av så god kvalitet i forhold til pris som nettopp portugiserne.

Derfor heter ukens vin fra Quinta da Verderena 1999 (varenr. 13233, kr 79,70) og er fra Estremadura i Portugal. Området som ligger rett nord for Lisboa, var inntil nylig mest assosiert med billige skvalpeviner, som landets mestproduserende region, har fått nytt liv gjennom at stadig flere mindre vingårder satser på å lage sin egen vin i stedet for å levere til kooperativet samtidig som sistnevnte også gradvis innser at en oppgradering av så vel vinmarker og druetyper som fremstillingsmetoder er nødvendig.

Quinta da Verderena er en slik vingård på 30 hektar med relativt gamle vinstokker (30 år). Drueblandingen er ikke helt typisk for området, for her er det en miks av tinta roriz (altså tempranillo) trincadeira og touriga nacional som er portvinsdruen par excellence. Quinta da Verderena 1999 er en veldig saftig vin med duft og smak av røde og mørke bær samt innslag av urter hvilket trolig skriver seg fra druen trincadeira som trenger et veldig varmt klima (som Alentejo) for å bli helt moden.

Ukens vin er imidlertid ikke bare ung bærsaft. Den har også et behagelig tanninbitt som gjør den egnet til å brukes i matsammenheng, for eksempel til en kjøttgryte med kylling eller svin. En hederlig vin til de mer hverdagslige anledninger, og de er det jo flest av.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag
Dagens rett
Spagetti med enkel tomatsaus og bacon

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag

Hjemmelaget tomatsaus smaker bedre og koster mindre enn kjøpesaus. Dagens oppskrift er i tillegg både rask og enkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her