Folkelige Nicolas

Champagnehuset Nicolas Feuillatte kan ikke skryte av en lang og nobel historie som mange andre av områdets hus. Men det er jo ikke alltid historie som er suksessfaktoren.

Det er bare et kvart århundre siden Monsieur Feuillatte som kom fra en familie med lang erfaring innen négociant- og importvirksomhet, begynte å lage sine egne champagnecuvéer av druene som de tidligere hadde solgt. Feuillattes enorme businessteft både innen- og utenlands gjorde at champagnen raskt fikk status blant mektige forbrukere.

Stor gruppe
1986 solgte han merkevaren til champagnekooperativet Centra Vinicole de Champagne (CVC) som består av til sammen drøyt 5.500 vinbønder. CVC har brakt Nicolas Feuillatte opp til å bli det 8. største champagnenavnet. I dag er volum på 5 millioner flasker og Nicolas Feuillatte er huschampagne i en rekke etablissementer verden rundt. Årsaken til suksessen er å finne i produktet.

Nicolas Feuillatte er en moderne champagne i den forstand at den er helkommersiell uten at det er negativt. Det er en skapt og nøye styrt champagnestil: Først og fremst folkelig i den forstand at den er bløt og fruktig, lett å drikke og lett å like, men ikke uten finesse. I selve fremstillingen legges det vekt på at vinene skal gjennomgå den malolaktiske gjæringen hvilket resulterer i bløtere syrer. Det arbeides også mye med moussen, altså boblene, at de blir så myke som mulig.

God dekning i Norge
I Norge selges fire cuvéer. Den vanlige Nicolas Feuillatte, brut (39513) er basert på 40/40 pinot noir og pinot meunier og resten chardonnay. Finnes også i en halvtørr versjon; Nicolas Feuillatte Demi Sec (32717) . Mer kompleks og et bedre kjøp er Nicolas Feuillatte Blanc de Blancs 2005 (32511) som er en fin partner til forretter med hummer eller fisk med skalldyrsaus. Best av dem alle, også husets toppchampagne Nicolas Feuillatte Palmes d'Or 1997 (39515) , er Nicolas Feuilatte 1. Cru 1995, Brut (32244) som nå er tilgjengelig i 1995-versjon. I øyeblikket i yngste laget men absolutt vel verdt sine kroner.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen