Folkesjarmør

Denne uken vender vi blikket til Australia, for er det noen som har grepet på å lage viner som mange liker og som er perfekte for den norske grillsommeren, så må det være australierne.

Aase Jacobsen Foto: Eva Brænd

Australske viner er som sitt opphav, velsignet fri for jåleri. Derfor treffer de også et bredt publikum. Men det kjempes ikke i det virkelige lavprissegmentet, til det oppnår vinene herfra for gode priser. Det er likevel mulig å finne en australier som gir god valuta for pengene uten at du må passere den magiske hundrekronersgrensen.

Everton Cabernet Sauvignon Shiraz Malbec 2003/2004 (41581) er signert Brown Brothers, som tilhører Australias vinlegender. Familiebedriftens lange tradisjoner hindrer ikke at Brown Brothers fortsatt er et navn som gjør seg gjeldende, heller tvert imot. Mens mesteparten av australsk vinindustri nettopp er industri, på grunn av mange fusjoner og satsing på gigantiske enheter, holder Brown Brothers på med det de alltid har gjort, nemlig å lage god vin fra druer dyrket i delstaten Victorias jordsmonn.

Tradisjonene kombineres med en markedsorientert holdning som jo er så typisk for australske vinprodusenter. Everton er derfor en svært så markedstilpasset vin med akkurat det folk vil ha i passe doser, tiltalende bærsødme, krydder, litt fat, bløte tanniner og behagelige syrer samt et litt varmt preg som forklares av en alkoholprosent på hele 14. Og som gjør at den er et utmerket følge til godt krydret grillmat. Selv om Victoria på langt nær er den varmeste vinregionen i Australia, er det varmt nok til at druene blir godt modne og oppnår høyt sukkerinnhold.

Everton har cabernet sauvignon som hoveddrue med tillegg av shiraz og noe malbec. Brown Brothers er et av de australske vinhusene som har lengst erfaring med cabernet. Og har du lyst å bli bedre kjent med deres håndgrep på denne druen er Brown Brothers Cabernet Sauvignon 2010 (11396) absolutt verd de ekstra kronene. Noe større eleganse får du altså på kjøpet. Og så er den tilgjengelig i de fleste polbutikker.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det på tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med Cellus AS tilbyr Apéritif deg det.

Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.

Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke. Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er kr 5, - pr mottatte melding.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen