Forførende merlot

En forførende rødvin laget av druen merlot som egner seg både til middagsbordet og i sofakroken. Og Chile er en av verdens vinregioner med suksessrik resept på nettopp forførende merlot. Her er ukens vinanbefaling fra Apéritif med tilhørende forslag til m
Redaksjonen
25 Januar 1999 - 00:54

Merlot er en drue som stadig flere får sansen for, selvsagt i form av vin, etter hvert som det går opp for folk at det finnes en verden utenom cabernet sauvignon. Merlotviner er bløtere og mer krydret enn cabernet. Ofte er vinene, så lenge de er vellaget saftigere, uten at det innebærer at de saftaktige. Og Chile er en av verdens vinregioner med suksessrik resept på forførende merlot.
 
Bisquertt Merlot 1996 er en slik frier på flaske. Den koster kr 89,50 og er i salg i de fleste polbutikker (varenummer 6353). Her får du mye god frukt transformert til velstrukturert vin. Den egner seg utmerket til krydrete retter av så vel kjøtt som fisk. Prøv den gjerne til vinterens torskemiddager. Som peiskos passer den også godt, for tanninene er bløte og behagelige. Husk bare å servere den ved 17-18 grader, ikke varmere.
 
Skal du derimot ha saftig biff på menyen, bør du heller satse på

Bisquertt Cabernet Sauvignon Reserve 1996. En flott og smaksrik vin til kr 111,40 (varenummer 6381) som vil utvikle seg de nærmeste to årene. Den må bestilles gjennom Vinmonopolet, noe som tar noen dager. Benytt gjerne Apéritifs gratisfaks og bestill flere godbiter i samme slengen.
 
Som mange andre vinprodusenter i Chile startet Viña Bisquertt med jordbruk i forrige århundre. Først for 20 år siden satte familien i gang med druedyrking. Men sitt eget navn på etiketten satte de først i begynnelsen av dette tiåret. I dag er Viña Bisquertt en suksessrik kvalitetsprodusent, fortsatt under ledelse av familien, med vinmarker på totalt 400 hektar, hvilket for øvrig ikke er spesielt mye under chilenske forhold.
 
Vil du altså kjøpe mer enn én flaske av Bisquertt Merlot 1996, kan du bruke Apéritifs gratisfaks. Med den kan du bestille vin og brennevin og annet godt drikke fra alle Polutsalg direkte fra din egen PC. Her er bestillingsskjemaet.
 
Aase E. Jacobsen
24.02.99
 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her