Forførende merlot

En forførende rødvin laget av druen merlot som egner seg både til middagsbordet og i sofakroken. Og Chile er en av verdens vinregioner med suksessrik resept på nettopp forførende merlot. Her er ukens vinanbefaling fra Apéritif med tilhørende forslag til m
Redaksjonen
25 Januar 1999 - 00:54

Merlot er en drue som stadig flere får sansen for, selvsagt i form av vin, etter hvert som det går opp for folk at det finnes en verden utenom cabernet sauvignon. Merlotviner er bløtere og mer krydret enn cabernet. Ofte er vinene, så lenge de er vellaget saftigere, uten at det innebærer at de saftaktige. Og Chile er en av verdens vinregioner med suksessrik resept på forførende merlot.
 
Bisquertt Merlot 1996 er en slik frier på flaske. Den koster kr 89,50 og er i salg i de fleste polbutikker (varenummer 6353). Her får du mye god frukt transformert til velstrukturert vin. Den egner seg utmerket til krydrete retter av så vel kjøtt som fisk. Prøv den gjerne til vinterens torskemiddager. Som peiskos passer den også godt, for tanninene er bløte og behagelige. Husk bare å servere den ved 17-18 grader, ikke varmere.
 
Skal du derimot ha saftig biff på menyen, bør du heller satse på

Bisquertt Cabernet Sauvignon Reserve 1996. En flott og smaksrik vin til kr 111,40 (varenummer 6381) som vil utvikle seg de nærmeste to årene. Den må bestilles gjennom Vinmonopolet, noe som tar noen dager. Benytt gjerne Apéritifs gratisfaks og bestill flere godbiter i samme slengen.
 
Som mange andre vinprodusenter i Chile startet Viña Bisquertt med jordbruk i forrige århundre. Først for 20 år siden satte familien i gang med druedyrking. Men sitt eget navn på etiketten satte de først i begynnelsen av dette tiåret. I dag er Viña Bisquertt en suksessrik kvalitetsprodusent, fortsatt under ledelse av familien, med vinmarker på totalt 400 hektar, hvilket for øvrig ikke er spesielt mye under chilenske forhold.
 
Vil du altså kjøpe mer enn én flaske av Bisquertt Merlot 1996, kan du bruke Apéritifs gratisfaks. Med den kan du bestille vin og brennevin og annet godt drikke fra alle Polutsalg direkte fra din egen PC. Her er bestillingsskjemaet.
 
Aase E. Jacobsen
24.02.99
 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her