Frisk høstvin

Denne uken nyter vi en høstlig vin ikke av det mørke fyldige slaget beregnet på regntunge senhøstkvelder, men av den typen som viser sesongens lyse sider og gjør et hvert måltid til en fest. For eksempel når det står en lammegryte på bordet.

Produsenten er en av Frankrikes mest feirede, nemlig familien Perrin med brødrene Jean-Pierre og Jacques i spissen. Berømmelsen har deres far ansvaret for, Jacques Perrin, som plasserte Beaucastel ettertrykkelig på kartet over landets beste viner.

Beaucastel ligger innen appellasjonen Châteauneuf-du-Pape og her produseres svært forskjellige viner sammenlignet med det som kan kalles malen i området. Årsaken er blant annet at druen mourvèdre spiller en like stor rolle som grenache, den regjerende druen i denne delen av Rhône-dalen.

Med La Vieille Ferme følger imidlertid Perrin den klassiske resepten. For her er det 50 prosent grenache og mindre andeler av syrah, mourvèdre, carignan og cinsault. Men så er druene hentet fra Côtes-de-Ventoux som ligger øst for Châteauneuf-du-Pape og som er kjent for å gi relativt lette viner.

La Vieille Ferme er derfor på ingen måte noen gjennomsnittsvin, den ligger kvalitetsmessig langt over annet med denne merkelappen. Druene er blant annet håndplukket. Vinmarkene som delvis eies og delvis leies av Perrin, ligger på den sørlige siden av Mont Ventoux. Vinen er gjæret i ståltank med påfølgende modning i store eikefat og sementtanker.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen