Frisk og god vin til reker

Frisk og god vin til reker

Denne portugisiske hvitvinen byr på veldig god vinvaluta og smaker fortreffelig til sommerens skalldyr.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Portal do Fidalgo Alvarinho 2011 (10329) er fruktig og frisk med fin fylde og godt mineralavtrykk. Et supert følge til reker, blåskjell og krabbe i de fleste tilberedninger.

Finn gode oppskrifter med skalldyr

Det som gjør at den skiller seg fra andre viner med den samme karakteristikken er druen alvarinho. Denne druen som har tilhørighet i Nord-Portugal, nærmere bestemt vinområdet Vinho Verde, regnes som dette områdets beste.

Trives i granittjord

Vinho verde beskrives ofte som en eplesaftig, lett og syrlig stil, gjerne med litt restkullsyre, men det er feil å generalisere. Særlig når det er snakk om viner av druen alvarinho som dyrkes i de beste delene av dette omfattende DOC-et, i underområdene Monção og Melgaço.

Les mer om Vinho Verde

Vår vin kommer fra Monção, nærmere bestemt hos Quinta da Torre.

Når alvarinho møter granittjordsmonn, som i Monção, får den en tydelig mineralkarakter. Ukens vin tilhører ikke toppsjiktet, men så er den også ganske rimelig.

Også taxfree

Den kommer fra giganten Sogrape som lager alt fra masseprodusert vin (som Gazela og Mateus) til vin fra enkeltvingårder – som Morgadio da Torre. Den produseres i et antall av 30.000 flasker årlig.

Les mer om Sograpes beste viner

Den samme vinen finnes for øvrig i taxfreebutikken, til kroner 93, men sist jeg var innom var det fortsatt 2011. Etter ett års modning er den en mykere vin, fortsatt frisk med en mer tydelig mineralsk touch. Absolutt noe å putte i handlekurven i sommer.
 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Portal do Fidalgo Alvarinho 2019

Produsent:
Provam
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Portugal
Område:
Minho
Pris:
174,90 kr
Varenummer:
1032901
84 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen