Drikke
Frisk og karaktersterk hvitvin i boks

Frisk og karaktersterk hvitvin i boks

Denne superfriske rieslingen kan bli en av sommerens slagere blant boksvinene.
Aase E. Jacobsen
29 Mai 2013 - 07:00

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Weingut Von Winning er en av mine favorittleverandører av riesling. Tørr og slank med strålende mineralkarakter preger vinene derfra, og nå også i boksutgave.

Slank og lekker

Von Winning Riesling 2013 (4920)er frisk og lekker på den slanke siden. Den er derfor en veldig god representant for 2012-rieslingen som oversvømmer markedet i disse dager, i både flaske og boks.

Dette er vinen du skal helle over i karaffel en halvtime før den skal nytes. Det kan den både med og uten matfølge, men ikke sett for krydret mat på bordet. Den trives bedre sammen med sjømat eller grønnsaksretter med krem- eller smørsaus enn sushi eller chilinøtter.

Naturlig tilnærming

Von Winning som holder til i Pfalz, nærmere bestemt Deidesheim, er en veldig «naturnær» og tradisjonsbunden produsent. Vinmarkene er like tett beplantet som for 100 år siden, hvilket betyr 9500 planter per hektar.

Les mer om Deidesheim

Her brukes verken plantevernmidler eller kunstgjødsel, ei heller kopper(sulfat) som er så vanlig, også blant økologiske produsenter, for å bekjempe meldugg.

Kun naturgjær

Gjæringen finner sted i eikefat - uten tilsetting av gjær - og vinene stikkes ikke om før tapping. Dermed oppnås en «kremete» munnfølelse. Dessuten er filtreringen minimal.

Les mer om Pfalz

Von Winning har en stor portefølje av viner, også i Norge. Av i alt fem grosses gewächs-er, er fire å få tak i her til lands, men tre av dem kun i spesialbutikk. Den fjerde, Von Winning Kalkofen GG Riesling Trocken 2011 (1406), er i BU og er sågar det beste kjøpet.

Mye kalk

Kalkofen i Deidesheim har ikke den samme stjernestatusen som Von Winning Kirchenstück GG 2011 (369101)og Von Winning Pechstein GG 2011 (363101)i nabolandsbyen Forst, men har en veldig god posisjon (sørvendt og beskyttet av en mur mot nord) og jordsmonn (mye kalk som navnet antyder) for å gi riesling med karakter og potensial. 309 kroner for denne vinen er et kupp.

Les mer om Forst

Von Winnings øvrige viner på lavere nivå er også supre kjøp. Spesielt byr Von Winning Win Win Riesling 2011 (95898)på imponerende god vinvaluta til 150 kroner. Det er uansett umulig å bomme når du ser den karakteristiske etiketten til von Winning.
 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Andre viner på polet fra von Winning:

Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag, altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Festretten soyamarinert svinefilet med syltede rotgrønnsaker kan alle klare 
Dagens rett

Festretten soyamarinert svinefilet med syltede rotgrønnsaker kan alle klare 

Med denne asiatiskinspirerte oppskriften får du en helt annen smaksopplevelse av svinefileten. Ikke er oppskriften vanskelig heller.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du oktober-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du oktober-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Bli med til svenskekystens stolthet Signum, til Georgia, Moldova og Cognac og finn ut hvorfor Mont d'Or er osten som smelter Norge - blant annet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En slik vri på laksemiddagen får tennene til å løpe i vann
Dagens rett

En slik vri på laksemiddagen får tennene til å løpe i vann

Laks med pepperrotkrem og agurksalat er perfekt som forrett eller hovedrett - både helg og hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Dette er tsjekkernes svar på en gin tonic - du vil garantert like den
Ukens drink

Dette er tsjekkernes svar på en gin tonic - du vil garantert like den

Friske enkle drinker er alltid velkomne - også som en start på kvelden. Denne får drahjelp av en krydderlikør.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Festretten soyamarinert svinefilet med syltede rotgrønnsaker kan alle klare 
Dagens rett

Festretten soyamarinert svinefilet med syltede rotgrønnsaker kan alle klare 

Med denne asiatiskinspirerte oppskriften får du en helt annen smaksopplevelse av svinefileten. Ikke er oppskriften vanskelig heller.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du oktober-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du oktober-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Bli med til svenskekystens stolthet Signum, til Georgia, Moldova og Cognac og finn ut hvorfor Mont d'Or er osten som smelter Norge - blant annet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallpris for viner fra Napolis bakland
+
Ukens vin

Knallpris for viner fra Napolis bakland

Både den røde og den hvite representerer veldig godt Campanias potensial – og ikke minst produsentens håndlag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En slik vri på laksemiddagen får tennene til å løpe i vann
Dagens rett

En slik vri på laksemiddagen får tennene til å løpe i vann

Laks med pepperrotkrem og agurksalat er perfekt som forrett eller hovedrett - både helg og hverdag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her