Frisk start

Det er et nytt år med nye muligheter og vi starter det nye året friskt og freidig med en herlig drink.
Redaksjonen
02 Januar 2009 - 13:00

Jule- og nyttårsfeiringen er en utrolig hyggelig, sosial og ikke minst en smakfull tid.
 
Det er derfor herlig å starte det nye året med en forfriskende drink med en flott bærfruktighet og delikat krydderpreg av frisk basilikum.
 
Den anerkjente britiske bartenderen Merlin Griffiths som er kjent fra BBCs største mat og drikkeprogram, Saturday Kitchen, er opphavsmannen til denne delikate drinken.
 
Griffiths er kjent for sine innovative cocktailer og for å kombinere de med mat. Drinken må derimot ikke være for sterk, gjerne holde den samme styrken som et glass vin på ca 13 %. Husk å servere cocktailen før maten slik at gjesten får smakt den for seg, og server godt med vann ved siden av.  
 
Denne cocktailen som han har laget på en av de mest kjente ginsortene, Bombay Sapphire, anbefaler han servert til en litt utradisjonell carpaccio.
 
Gin er et av våre aller mest populære brennevinstyper, og noen mener at gin er gin. Så langt derifra! Gin er så mye mer, og det finnes en rekke forskjellige gintyper med hver sin helt spesielle karakter og bruksområde.
 
 
Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter online.
 
 
Vi ønsker deg og dine en riktig God Jul!
 
Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase.

Nå kan du gratis få Ukens drink som e-post. Se lenger ned for mer info.

Sapphire Blueberry & Basil Collins drinkoppskrift

Sapphire Blueberry & Basil Collins drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Legg blåbærene og basilikum i et høyt drinkeglass og knus dem lett sammen.

Tilsett sitronsaft, sukkerlake og Bombay Sapphire. Fyll glasset med is og rør rundt.

Legg på mer is og topp glasset med club soda. Pynt med to basilikumblader.

Prøv denne drinken til en herlig carpaccio .

Tips: Friske blåbær kan du nå få tak i hele året i velassorterte butikker, men du kan også bruke frosne.

Variér drinken med friske bringebær, bjørnebær, andre bær eller frukt for å lage nye smaker.

Råvarer:

Sendt inn av Merlin Griffiths

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her