Jeg elsker akevitt, og da mener jeg ikke bare som tilbehør til kraftige måltider rundt juletider.

Noen purister mener at man ikke skal tukle med akevitten og nyte den annet enn bar, men den som ikke har prøvd å lage drinker med den har virkelig gått glipp av noe.
Akevittens egne delikate smaker kommer spesielt godt frem i enkle drinker slik som denne, hvor ingefærølet gir en ekstra kick i form av krydret fruktighet og en anelse bitterhet.
Her i Skandinavia lager vi en mengde fantastiske akevitter som vi skal være stolte av.
Det finnes akevitter til en hver anledning, fra de enkleste blanke taffelakevittene, til kraftige fatlagrete og utrolige komplekse akevitter som gjerne kan nytes som en avec i stedet for cognacen.
Vi ønsker deg en riktig god helg!
Her kan du søke i Apéritifs drinkbase
Nå kan du gratis få
Ukens drink som e-post
. Se lenger ned for mer info.
Ha vaniljesukker, limesaft og akevitt i et highballglass. Fyll opp med knust is og rør rundt.
Topp opp med ginger ale/ingefærøl og pynt med limebåt og mynte og/eller vaniljestang.
Tips:
Her bør du bruke en tørr ginger ale som Schweppes eller Canada Dry da den norske ingefærølen ikke gir den samme balansen i drinken. Da må du i så fall droppe vaniljesukkeret.
Råvare:
Slik lager du ditt eget ingefærøl
Se alle drinkoppskriftene med ingefærøl
Sendt inn av
Aalborg
Foto: bhofack2
Min Bartender
Visste du at du nå kan legge alle dine gode drinkoppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Bartender kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Bartender
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her
Ukens drink som e-post er en tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig gratis. Hver fredag får du som abonnerer på Ukens drink en e-post med helgens lekreste drink - rett i e-postkassen din.