Dagens rett

Frittata med spinat og parmesan

En italiensk omelett med spinat og parmesan er perfekt sommermat
Foto: (Matprat)

En italiensk omelett med spinat og parmesan er perfekt sommermat

Frittata er en avansert og italiensk form for omelett med masse spinat og løk. Perfekt sommermat med andre ord som kan serveres varm eller kald.
05 Juli 2022 - 23:00

Frittata er avledet av det italienske ordet for å steke, friggere, og var opprinnelig navnet på å steke egg. Men er altså blitt omelett på italiensk. Det finnes ingen regler for hva som skal i en slik omelett. Noen har sågar melk i, men det gjelder ikke denne oppskriften. Her er det parmesanen som står for melkeproteinene. 

Du kan fint bruke en norsk hard, vellagret og smuldrete ost i stedet. 

Siden spinat avgir væske når den stekes tilsettes heller ikke vann i denne omeletten. 

Se våre andre oppskrifter på frittata 

Her finner du mange deilige omeletter

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Frittata med spinat og parmesan

Frittata med spinat og parmesan

Fremgangsmåte

Skyll spinaten godt og la vannet renne av. Del over løken og skjær den i skiver (halve ringer).

Fres løk og hakket hvitløk i smør i en panne ved middels varme. Ha spinaten i pannen og fres den til den faller sammen. Stek eventuelt i et par omganger dersom det blir liten plass i pannen.

Visp eggene lett sammen med salt og pepper. Ha i løk, hvitløk, spinat, pinjekjerner og revet parmesan. Bland alt godt sammen. Hell blandingen i en panne med litt smør. Legg over lokk og stek ved svak varme i ca. 20 minutter til frittataen har stivnet. Tiden varierer med størrelsen på pannen.

Har du dårlig tid? Del frittata-oppskriften i to og stek i to panner samtidig.

Tips: Har du stekepanne som tåler å stå i stekeovnen, kan tortillaen stekes ved 225 °C i ca. 15 minutter. Tiden varierer med størrelsen på pannen.

Flere oppskrifter på Frittata

Her finner du mange deilige omeletter

Slik får du brukt opp alle eggene du har kjøpt inn

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils
Matkurs og vinkurs
Masterclass BEINSPIRED

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils

På BEINSPIRED 2026 kan du få smake 5 flotte franske viner. Her er det begrenset antall plasser, så sikre deg dine billetter nå!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her