Fyldig sommerrødt

Selv om julikvelden er varm, er det fristende med en fyldig rødvin i glasset.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Og knapt noen rødvintype er så velegnet om sommeren som en ung dolcetto. Og når den er så fyldig og innsmigrende som 2006-årgangen av Ratti Colombè Dolcetto d'Alba 2013 (30321) fra Renato Ratti kan du ikke unngå å bli fascinert.

Aase Jacobsen Foto: Eva Brænd

Best i varme år
Aller best er den når den serveres godt avkjølt, og få rødviner tåler så lav temperatur som nettopp dolcetto. Årsaken er at denne druen i gode årganger, altså med mye sol og varme, blir veldig rund og fyldig med myke tanniner og tilsvarende syre. Så betyr da også navnet "søtlig".

Kjøl ned
Lav temperatur kan ellers gi en rødvin et litt kantete preg siden tanninene trenger litt temperatur for å ikke oppleves for tørre.

Men den gang ei for en dolcetto - og i hvert fall ikke når den er som vår vin. Den blir sågar enda bedre av å kjøles ned.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
 

Ratti Colombè Dolcetto d'Alba 2015

Produsent:
Renato Ratti
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
169,90 kr
Varenummer:
3032101
84 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen