Gi gin-tonicen ekstra smak

Gi gin-tonicen ekstra smak

Det er stadig mer populært å teste ut nye versjoner av den klassiske drinken gin & tonic. Som denne.

Få Ukens drink som nyhetsbrev

Nå finnes det mange ulike typer tonic på markedet, flere av disse med smaker som skal passe ulik stiler av gin.

Denne uken hiver jeg meg på bølgen med en av mine favorittsmaker for sommeren – nemlig tindved.

Hvis du lurer på hva tindved er, så er det de små søte oransje og svært vitaminrike bærene på tindved-busken som vokser vilt langs den nordnorske kysten. Bærene som nå dyrkes mer kommersielt, er blitt veldig populære i kjølvannet av det nordiske kjøkkens suksess, og vi bartendere henger oss på. Mange kaller bærene havtorn eller hagtorn, men det riktige navnet på norsk er tindved.

For å lage shrub legges tindvedbær i et glass sammen med eddik og sukker – denne blandingen lar vi trekke i en ukes tid. Når det har gått en uke, siler vi den slik at vi har en såkalt «shrub».

Se våre andre drinkoppskrifter med shrub

Resten av oppskriften og fremgangsmetoden er svært enkel – et glass med isbiter, gin, tonic og topp opp med shrub.

Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter hvis du bruker Mine sider og Bartender .

Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase

Tindved-gin-tonic

Antall porsjoner

1

Ingredienser

5 cl
5 cl
shrub (justeres etter smak)

Fremgangsmåte

Fyll et glass med isbiter. Hell på gin og tonic og topp med shrub.

Shrub:

500 g tindvedbær

3 dl eddik – gjerne god hvitvinseddik

500 g sukker

Fyll bær eddik og sukker i et glass med lokk. La stå i kjøleskapet i en uke. Sil av og hell saften i en rengjort flaske. Shruben holder i en uke i kjøleskap

 

Tips:

Lag ulik type av shrub etter sesongen. Eksempelvis er rabarbra ekstra godt nå på sommeren

Test også med ulike smaker på eddiken – det finnes mange forskjellige typer i butikkhyllene.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Forsiden akkurat nå

Apéritifs Vinskole

Øk vinkunnskapen din med Apéritifs Vinskole. Fem kvelders undervisning, smaking og eksamen for kun 5450

Vi har fått mulighet til å redusere prisen betraktelig på Apéritifs vinskole. Du får nå fem kvelder med undervisning av en av Norges mest erfarne vinforelesere, smaking av til sammen 50 viner, avsluttende eksamen og diplom. Les hele saken

Vinkurs: Vin fra California

Lær alt om hvorfor californiske viner er så populære nå. Master of Wine, Mai Tjemsland tar deg med på en smaksrunde

Vin fra California er i vinden som aldri før. Det er ikke rart når kvaliteten er så høy, prisene så gunstige og variasjonen så stor. Bli med Master of Wine, Mai Tjemsland, på en rundtur blant disse fantastiske vinene. Les hele saken

Til toppen