God skummende påske

Årets påskeøl tilfredsstiller ikke bare de tørste men også de som er ute etter den virkelig store ølopplevelsen.

For det klarer Nøgne Ø God Påske 2009 (20760) fra Nøgne Ø til de grader. Dette hveteølet befinner seg midt mellom Weiss, Wit og ESB (extra special/strong bitter) er ganske vinøst stilmessig. Det har en relativt dyp gyllen rødbrun farge, flott fruktig duft med noe humle og mye gule/røde epler. Smaken henter opp de samme frukttonene, er fyldig med god bitterhet, malt- og mokkapreg gjør seg gjeldende fra midten og utover. Ettersmaken er lang og forfriskende. Et nydelig øl til så vel påskens lammeretter som til peiskosen. Men dette er ikke et øl for nybegynnere.

Er du på jakt etter en lett og lite krevende forfriskning i solveggen etter endt skitur, er de øvrige tre norskproduserte påskeølene bedre. Aller best fungerer Macks Vårøl til akkurat det formålet, et bløtt og lettdrikkelig øl som er best alene. Hansa Påskeøl er mer maltpreget og med større bitterhet men likevel ganske bløtt. Det fungerer imidlertid også som tørsteslukker og tåler dessuten litt mat ved siden av, som pølser eller annen nistemat.

Grans Bare Påske er litt i letteste laget, likevel med noe bitterhet som gir en ok forfriskning, og bør derfor ikke få noen annen oppgave enn bare å slukke tørsten.

÷
Farge og duft: Relativt dyp gyllen rødbrun farge. Flott fruktig duft med noe humle og mye gule/røde epler.
Smak: Smaken henter opp de samme frukttonene, er fyldig med god bitterhet, malt- og mokkapreg gjør seg gjeldende fra midten og utover. Ettersmaken er lang og forfriskende.
Mat: Allround, særlig påskens lammeretter, peiskos.
Vurdering: Et nydelig øl som til tross for at det er fyldig også er svært forfriskende. Men dette er ikke et øl for nybegynnere.

Mack Vårøl
Farge og duft: Gyllent. Lett og behagelig duft med noe frukt og humle.
Smak: Friskt lett anslag, mykt og fruktig med lett bitterhet som holder seg helt ut i slutten som også byr på litt frukt.
Mat: Alene.
Vurdering: Et bløtt og lettdrikkelig øl som er best alene. Pluss for sjarm.

÷
Hansa Påskebrygg (50cl)
Farge og duft: Gyllenrød. Ok duft med noe malt og humle, snev av frukt.
Smak: Bløtt anslag, fin bitterhet fra midten og utover, mangler litt sjarm.
Mat: Pølser, nistepakken, tørsteslukker.
Vurdering: Helt greit øl som kunne hatt noe mer frukt.

+
Grans Bare Påske
Farge og duft: Gyllent. Fin lett humleduft med noe brød og snev av frukt.
Smak: Bløtt anslag, lett humlepreg, tørr og med ok forfriskende evne, fint skum, sitter noe.
Mat: Alene.
Vurdering: Et lett og tørt øl.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen