Godbiter på tilbud

En rød burgunder på tilbud er ikke dagligdags. Ukens vin er dessuten en av landets aller rimeligste i øyeblikket, og perfekt moden. Nyt den til lyst kjøtt eller en passe moden brie.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase Jacobsen Foto: Eva Brænd

Louis Jadot er en av de store navnene i Burgund, både i volum, utstrekning og renommé, en kombinasjon som ikke er vanlig. Jadot har ikke bare tradisjon helt tilbake til 1859, men disponerer over et enormt antall vinmarkparseller, fra chablis i nord til beaujolias i sør, som muliggjør husets brede vintilbud. Ikke mindre enn 150 ulike viner kan Jadot sette etiketten sin på. Og det er imponerende mange. Her til lands finnes en håndfull, fra et bredt utvalg av Burgunds mange appellasjoner og til priser som strekker seg fra 139,90 til det nidobbelte!

Burgund har aldri vært billig, men hele den norske Jadot-porteføljen er satt ned i pris, fra noen tiere til en hundrelapp. Og selv om det er de hvite vinene som i første rekke har skapt Jadots renommé, og spesielt fra toppvinmarker som Corton-Charlemagne og Chevalier-Montrachet, er det de røde vi skal konsentrere oss om her.

Aller rimeligst er Louis Jadot Bourgogne Couvent des Jacobins Rouge 2009 (31712) som etter prisreduksjonen på tjue kroner er blitt desidert beste kjøp av de rimeligste burgunderne. Den er oppkalt etter jakobinerklosteret fra 1300-tallet som i dag er en del av Jadots vinkjeller. Denne burgunderen er en behagelig moden og ikke minst myk rødvin med en deilig friskhet som renser fint opp mellom hver munnfull, hvis du nyter den til mat. Prøv den til lysere kjøtt, gjerne fasanbryst eller lammefilet med ikke for kraftig tilbehør, for eksempel med sjysaus, rotvekster og sopp. Dessuten en meget god partner til passe moden hvitmuggost som brie eller brillat-savarin, rødmuggost som livarot eller faste oster som comté. Men den gjør en utmerket jobb også på egen hånd.

Legger du på en hundrings til får du tilsvarende mer av alt i Savigny-les-Beaune 1. cru La Dominode 2001 (45731) . Savigny-les-Beaune er en ganske stor appellasjon som ligger praktisk talt midt i hjertet av Burgund (rett nordvest for byen Beaune) og som oftest gir god valuta for pengene. Men særlig interessant blir den først når vi kommer opp på 1er cru-nivå, og særlig de sørligste vinmarkene som gir parfymerte og raffinerte utgaver. Som denne La Dominode'en. Prisreduksjonen har gjort den til et aldri så lite røverkjøp, hvis vi kan snakke om det i dette prissjiktet.

En nydelig parfymert vin med delikate toner av jordsmonn, mokka og fat. God smaksfylde, fine syrer, flott fruktsødme og bra tanniner mot slutten. Denne vinen tar du frem når du har noe ekstra godt på menyen, gjerne de samme råvarene som for den vanlige burgunderen bare i mer smaksrik sammensetning.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS og SMS
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det som SMS eller MMS-tekstmelding på mobiltelefonen din.

w MMS:
Skriv Ukens og send til 2004 .
Du mottar deretter Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - hver tirsdag.
Tjenesten koster 5 kroner pr. mottatt melding.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Ukens stop og sender til 2004 .

w SMS:
Skriv varsle ukensvin og send til 1986. Du får Ukens vin sendt som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke.
Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er kroner 5 pr. mottatt melding.

Bestille SMS kun én gang: Skriv ukensvin (i ett ord) og send til 1986. Etter noen sekunder får du Ukens vin på displayet.

Ukens vin som e-post er en ny spennende tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig gratis . Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Alle andre kan først lese om Ukens vin på onsdag. Det gir deg et forsprang når du vil kjøpe en av godbitene, samtidig som du rekker å bestille dem til helgen.
 
Benytt påmeldingsfeltet nedenfor for å melde deg på Ukens vin:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen