Gode påskebokser

Påsken blir ikke helt den samme med bare én boks i bagasjen.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase Jacobsen Foto: Eva Brænd

Agramont Crianza 2001 (42872) (for 3 l) har mer enn de fleste andre bokser. Ikke bare er den fyldigere og mer smaksrik, den er også mer avrundet og kompleks etter de obligatoriske 12 måneders fatlagring for en crianzavin. Fatlagrete boksviner er ikke noe nytt, men det gir uten tvil større dybde enn hvis vinen kommer rett fra ståltanken. I hvert fall så lenge råvaren er av god kvalitet. Miksen av tempranillo og cabernet sauvignon gir en vin med større kropp enn eksempelvis den tradisjonelle Rioja-blandingen.

Så er da denne boksvinen fra Navarra hvor cabernet sauvignon har fått et godt fotfeste. Resultatet er en mykere og noe mørkere stil rent aromamessig. Derfor passer den veldig godt til populær hyttemat som grillet rødt kjøtt, biff eller gryteretter med okse eller elg. Den passer også til lammesteik med fyldig saus. Den er imidlertid ikke bare en god matvin, men tilfredsstiller samtidig påskens behov for peiskos.

Det er imidlertid litt trist å drikke den samme vinen gjennom en hel ferie. I det norske påskefjellet er det dessuten langt til kilden for fornyelse av hyttas vinutvalg. En annen tempranillobasert spanjol med litt mindre av det typiske spanske fatpreget er MN Vino Tinto (45000) (for 3 l). Denne vinen som har vunnet mange venner gjennom flaskeutgaven, er nå tilgjengelig i boks perfekt timet til påske. Og den kommer til å gjøre store lykke på fjellet siden den har "alt" du ønsker etter en lang dag i løypa. Masse smak, krydder og godt bitt som holdes sammen av en god saftighet og som varer lenge. Utmerket som kosevin, til gryteretter med tamt eller vilt innhold, lamme- eller viltsteik. Den finnes også i flaskeutgave, men da i en yngre og bløtere utgave som har like mange kvaliteter som forgjengeren.

Påskemenyen inneholder også pizza, pasta, kylling og kalde retter som salater. Og da trengs en lettere vri. Vi holder oss fortsatt i Spania men lar tempranillo tre tilbake til fordel for en lokal og småobskur drue, nemlig bobal, som har farge og en viss syre som sin styrke. Marques de Dos Aguas (43661) (for 2 l) gjør imidlertid ikke skam på druen for denne bløte og saftige vinen er svært så harmonisk. Og altså et bedre valg til påskens enklere retter enn de to andre.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS og SMS
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det som SMS eller MMS-tekstmelding på mobiltelefonen din.

w MMS:
Skriv Ukens og send til 2004 .
Du mottar deretter Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - hver tirsdag.
Tjenesten koster 5 kroner pr. mottatt melding.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Ukens stop og sender til 2004 .

w SMS:
Skriv varsle ukensvin og send til 1986. Du får Ukens vin sendt som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke.
Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er kroner 5 pr. mottatt melding.

Bestille SMS kun én gang: Skriv ukensvin (i ett ord) og send til 1986. Etter noen sekunder får du Ukens vin på displayet.

Ukens vin som e-post er en spennende tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig gratis . Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Alle andre kan først lese om Ukens vin på onsdag. Det gir deg et forsprang når du vil kjøpe en av godbitene, samtidig som du rekker å bestille dem til helgen.
 
Benytt påmeldingsfeltet nedenfor for å melde deg på Ukens vin:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen