Gode toscanske tilbud

Det er en del å spare på å kjøpe med seg Antinori-viner fra flyplassen. Men én av dem er billigere på polet.
Aase E. Jacobsen
13 Mai 2011 - 14:14

En av Antinoris mest klassiske viner, Marchese Antinori Chianti Classico Riserva 2007 (34626), er å få til kroner 165 mot 209,90 på polet.

Mens mye av Antinoris vinportefølje preges av en moderne filosofi med bruk av ny fransk eik, er denne mer tro mot chianti-tradisjonen. Men den har likevel en "oppdatert" fremtoning. Takket være en touch av cabernet sauvignon-druer i miksen og at den malolaktiske gjæringen har foregått i to og tre år gamle franske eikefat (barriques). Modningen derimot fant sted i noe større fat.

Verd prisen?
Druene til denne vinen kommer fra Antinoris berømte vingårder, som Tignanello, Badia a Passignano og Pèppoli, som alle ligger innen Chianti Classico.

Når vi snakker om berømthet, så finnes også Antinoris mest eksklusive vin i taxfreebutikken. Men Solaia 2007 (48052) er dyrere her (kroner 1625) enn på polet. Selv i Sverige eller på kontinentet er det lite å spare sammenlignet med polprisen. Det er dessuten en to år eldre utgave som er i salg på flyplassen, og når 2007 generelt har et bedre rykte enn 2005, bør valget være lett. Om du er klar til å bruke 1450 kroner på en vin, vel å merke. Vi snakker altså om en svært så kompleks og lovende vin.

Godt til lam
Uten sammenligning for øvrig er Antinoris satsing sør i Toscana et langt bedre kjøp. Med La Braccesca Vino Nobile di Montepulciano 2008 (33589) sparer du 70 kroner og for 139 kroner får du en relativt typeriktig vino nobile, dog ikke blant de mykeste, med fine syrer og slanke faste tanniner. Et supert følge til lam eller lyst kjøtt.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her