Gode toscanske tilbud

Det er en del å spare på å kjøpe med seg Antinori-viner fra flyplassen. Men én av dem er billigere på polet.
Aase E. Jacobsen
13 Mai 2011 - 14:14

En av Antinoris mest klassiske viner, Marchese Antinori Chianti Classico Riserva 2007 (34626), er å få til kroner 165 mot 209,90 på polet.

Mens mye av Antinoris vinportefølje preges av en moderne filosofi med bruk av ny fransk eik, er denne mer tro mot chianti-tradisjonen. Men den har likevel en "oppdatert" fremtoning. Takket være en touch av cabernet sauvignon-druer i miksen og at den malolaktiske gjæringen har foregått i to og tre år gamle franske eikefat (barriques). Modningen derimot fant sted i noe større fat.

Verd prisen?
Druene til denne vinen kommer fra Antinoris berømte vingårder, som Tignanello, Badia a Passignano og Pèppoli, som alle ligger innen Chianti Classico.

Når vi snakker om berømthet, så finnes også Antinoris mest eksklusive vin i taxfreebutikken. Men Solaia 2007 (48052) er dyrere her (kroner 1625) enn på polet. Selv i Sverige eller på kontinentet er det lite å spare sammenlignet med polprisen. Det er dessuten en to år eldre utgave som er i salg på flyplassen, og når 2007 generelt har et bedre rykte enn 2005, bør valget være lett. Om du er klar til å bruke 1450 kroner på en vin, vel å merke. Vi snakker altså om en svært så kompleks og lovende vin.

Godt til lam
Uten sammenligning for øvrig er Antinoris satsing sør i Toscana et langt bedre kjøp. Med La Braccesca Vino Nobile di Montepulciano 2008 (33589) sparer du 70 kroner og for 139 kroner får du en relativt typeriktig vino nobile, dog ikke blant de mykeste, med fine syrer og slanke faste tanniner. Et supert følge til lam eller lyst kjøtt.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Norgesrekord i kokebokssalg

Eyvind Hellstrøms Grunnboka har snart solgt 200.000 eksemplarer på knappe tre måneder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her