Gode toscanske tilbud

Det er en del å spare på å kjøpe med seg Antinori-viner fra flyplassen. Men én av dem er billigere på polet.

En av Antinoris mest klassiske viner, Marchese Antinori Chianti Classico Riserva 2007 (34626) , er å få til kroner 165 mot 209,90 på polet.

Mens mye av Antinoris vinportefølje preges av en moderne filosofi med bruk av ny fransk eik, er denne mer tro mot chianti-tradisjonen. Men den har likevel en "oppdatert" fremtoning. Takket være en touch av cabernet sauvignon-druer i miksen og at den malolaktiske gjæringen har foregått i to og tre år gamle franske eikefat (barriques). Modningen derimot fant sted i noe større fat.

Verd prisen?
Druene til denne vinen kommer fra Antinoris berømte vingårder, som Tignanello, Badia a Passignano og Pèppoli, som alle ligger innen Chianti Classico.

Når vi snakker om berømthet, så finnes også Antinoris mest eksklusive vin i taxfreebutikken. Men Solaia 2007 (48052) er dyrere her (kroner 1625) enn på polet. Selv i Sverige eller på kontinentet er det lite å spare sammenlignet med polprisen. Det er dessuten en to år eldre utgave som er i salg på flyplassen, og når 2007 generelt har et bedre rykte enn 2005, bør valget være lett. Om du er klar til å bruke 1450 kroner på en vin, vel å merke. Vi snakker altså om en svært så kompleks og lovende vin.

Godt til lam
Uten sammenligning for øvrig er Antinoris satsing sør i Toscana et langt bedre kjøp. Med La Braccesca Vino Nobile di Montepulciano 2008 (33589) sparer du 70 kroner og for 139 kroner får du en relativt typeriktig vino nobile, dog ikke blant de mykeste, med fine syrer og slanke faste tanniner. Et supert følge til lam eller lyst kjøtt.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen