Godt nytt år

Lette men likevel velkomponerte rødviner som matcher årets første ukes gode forsetter. Ukens to viner er begge behagelig priset og perfekt til lettere mat som kylling og fisk. Eller til et lite restebord med julens godsaker.

Skal du ha gjester nå i begynnelsen av januar, bør ikke vinfølget koste for mye. Dessuten bør det være en vin som kan følge så vel denne månedens lettere menyer eller som kan passe til det du måtte ha igjen i kjøleskap og bod etter den tilbakelagte høytiden. Restefest er nemlig en utmerket mulighet til å samle gode venner som du kanskje ikke fikk møtt i jula.

Vår kandidat til en slik anledning er Gran Condal 1998 (13007) som er en av polets aller rimeligste Rioja-viner. Siden den har betegnelsen Tinto, tilhører den kategorien ung og fruktig. En karakteristikk få vil bruke om en riojavin som ofte kjennetegnes ved uttalt fatpreg.  Men dette er hvor Rioja begynner, og disse vinene er ofte utmerkete partnere til mat, ikke for kraftig riktignok men der hvor du ønsker saftighet og god frukt som til lettere gryter, gjerne med kylling og ikke minst fisk. Den fine saftigheten i vinen er det druene tempranillo og garnacha som sørger for.

Litt opp i pris og smaksfylde er  Viña Herminia Crianza 2001 (13149) som er en såkalt Crianza hvilket innebærer at den har et opphold på ett år i fat. Og som gir den en ekstra dimensjon sammenlignet med Gran Condal, i form av krydder. Og som gjør den noe mer fleksibel i matveien. Og som definitivt kommer til å gjøre suksess sammen med et bredt utvalg av julens rester.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen. Gran Condal 1998 (13007)  eller Viña Herminia Crianza 2001 (13149) . Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det på tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med Cellus AS tilbyr Apéritif deg det.

Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.

Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke. Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er kr 5, - pr mottatte melding.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen