Gran reserva-kupp

Gran reserva-kupp

Denne riojaen er et aldri så lite kupp i polhyllene.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Gran reserva til to hundre kroner høres mer ut som taxfree-pris enn polpris. Men det er likevel et faktum at Cune Gran Reserva 2007 (94197) ikke koster mer. Og det til tross for at den skulle hatt Imperial Gran Reserva 1999 (51212) som navn på etiketten. Da ville den som du skjønner gått for 117 kroner mer.

Lagringsdyktig

Den er en altså en deklassifisert Imperial, men selv om den ikke har den samme dybden som vi er blitt vant med at Imperial kan by på, er dette like fullt en flott vellagret rioja som smaker utmerket til lam eller okse med god saus. 
Druematerialet er det samme, fra vinmarkene i Villalba, som gjennom årevis har bidratt til denne legendariske og svært lagrinsdyktige vinen. Om det var forventet at 2000-årgangen ikke holdt fullt Imperial-mål, vites ikke.

Men Cunes vinmaker tok uansett denne beslutningen i samråd med eieren i fjor. Og ikke minst besluttet de at den deklassifiserte vinen skulle tilbys eksklusivt for det norske markedet. Deklassifisert eller ei, denne vinen vil utvikle seg veldig godt i en god kjeller i mange år fremover.
 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Cune Gran Reserva 2014

Produsent:
CVNE
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Rioja
Pris:
239,90 kr
Varenummer:
9419701
87 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

 
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen