Gratinert ishavsrøye med Grüyeresaus, brokkoli og soltørket tomat

Ishavsrøye er en sann lekkerbisken fra sjøens skattkammer. Du bør nå og da unne deg et fiskemåltid som dette - det er selvsagt både sunt og godt. En rekke hvitviner passer svært bra til denne fisken. Vi har valgt oss en utgave fra Frankrike.
Redaksjonen
25 November 2004 - 01:00

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Gratinert ishavsrøye med Gruyèresaus, brokkoli og soltørket tomat

Gratinert ishavsrøye med Gruyèresaus, brokkoli og soltørket tomat

Fremgangsmåte

  1. Gruyèresaus:
  2. Smelt smør i en tykkbunnet stålkjele, ha i mel og rør dette godt sammen.
  3. Spe med varm kraft og fløte. Kok opp og la trekke på lav varme i minimum 10 minutter, og aller helst opp mot en halv time, mens du rører jevnlig.
  4. Smak til med salt, pepper og muskat. Tilsett osten og rør denne godt inn i sausen. Sett til side og kjøl litt ned.
  5. Fisken:
  6. Pensle et ildfast fat eller stekebrett med litt kant med olje. Krydre fisken og legg denne på fatet.
  7. Fisken bakes i ovn ved 180 grader i ca 5 minutter, litt avhengig av tykkelse på fisken. Fordel rikelig med saus over og gratiner i ovn til sausen har fått en gylden overflate.
  8. Sausen som blir liggende på fatet og ikke er festet til fisken kan med fordel benyttes som ekstra saus til gjestene.
  9. Brokkoli og soltørket tomat:
  10. Del brokkolien opp i små buketter og gi de et kort oppkok i godt saltet vann. Hell av vannet og sett til side.
  11. Varm opp en kasserolle eller en sauteringspanne, og ha i olivenoljen. Ha i sjalottløken og fres denne under konstant omrøring til den blir gylden men uten at den tar farge.
  12. Ha i brokkolibukettene og de finhakkede soltørkede tomatene, bland sammen og smak til med salt og pepper.
  Tips: Får du ikke tak i ishavsrøye kan du bruke ørret- eller laksefilet.
Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her