Gull til Norge i WACS

Gull til Norge i WACS

Geir Magnus Svae og Christer Rødseth tok gullet i Global Chefs Challenge under verdenskongressen for kokker i Sør-Korea.
08 Mai 2012 - 09:25

– Vi er så glade! Dette var moro, er den spontane reaksjonen fra Geir Magnus og Christer. Jubelen stod i taket fra den norske delegasjonen som spontant gikk frem på scenen og sang av glede og til ære for vinnerne, skriver nkl.no.

– Vi har ventet på resultatet i over et døgn, og magefølelsen har variert hele tiden. Derfor var det ekstra gøy å dra seieren i land, gliser Geir Magnus Svae og Christer Rødseth mens de gjør seg klar til å feire sammen med resten av nordmennene som er i Daejeon i Korea.

Global Chefs Challenge blir regnes som en svært prestisjefull konkurranse, og gir en pekepinn på nivået hos de ulike landene som deltar. Norske kokker bekreftet igjen at de ligger i tet.

Geir Magnus Svae er manager på Det norske junior-kokkelandslaget og er kjøkkensjef på Tyrifjord Hotell i Vikersund. Christer Rødseth er også på junior-kokkelandslaget og jobber til daglig som kokk på Le Grand Comptoir på Gardermoen.

Før den store finalen i Sør-Korea er det avviklet sju finaler i de globale WACS-regionene. De norske parhestene vant sin finale i London i mars.

LES OGSÅ: Juniorgull til Norge

I Korea tilberedte de sju finalelagene en fireretters meny til 12 personer i løpet av fem timer.

– Det har vært tøffe konkurrenter og dyktige lag vi har brynt oss mot, sier de to kokkene. De laget en vegetarrett til forrett, fiskerett av Sterlingkveite fra Hjelmeland, kjøttrett av oksebryst indrefilet og jordbær til dessert. Rettene ble servert på tallerkener fra Figgjo.

– Dette var en helt fantastisk finale, og vi gratulerer våre kokker og har fått en pangstart på jobben vil skal gjøre frem mot Stavanger om to år, sier prosjektleder Jørn Snorre Andersen og NKL-president Kristine H. Hartviksen. Norges Kokkemesteres Landsforening, NKL overtar i dag stafettpinnen for WACS 2014, som arrangør for neste verdenskongress i Stavanger.

LES OGSÅ: 1600 flasker øl med diplomatpost til Sør-Korea

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Til denne kaken trenger du ikke ovn - den baker seg selv
Ukens kake

Til denne kaken trenger du ikke ovn - den baker seg selv

En ekstra luftig ostekake med deilig smak av appelsin vil skinne på kakebordet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her