Henrik Dahl Jahnsen jubler over seieren i NM for vinkelnere 2018
Henrik Dahl Jahnsen jubler over seieren i NM for vinkelnere 2018 (Foto: Sune Eriksen)

Han vant sitt tredje vinkelner-NM. Neste er nordisk og EM

Kristiansanderen Henrik Dahl Jahnsen (26) er på nytt landets beste vinkelner.

Henrik Dahl Jahnsen, til daglig fodd &beverage manager på Bølgen & Moi Kristiansand, kan trekke et lettelsens sukk etter å ha sikret seg sin tredje vinkelner-NM-seier. I fjor ble han nemlig slått av Simon Zimmermann, Happolati, som i år kom på tredjeplass. Og andreplassen gikk til Francesco Marzola, Hotel Park Vossevangen. De er landets tre dyktigste vinkelnere for tiden som nærmest bytter om å bekle toppen av pallen.

- Det er gøy med konkurranse og at alle tre jobber så hardt, men jeg håper jo ikke det avskrekker andre fra å utfordre oss, sier den nybakte norgesmesteren, som innrømmer at han ikke var helt fornøyd med egen innsats. – Jeg var misfornøyd med kvartfinalen og skulle gjerne hatt flere poeng for å øke avstanden til nummer to. 

Kvartfinalen bestod av en teoriprøve med 50 spørsmål i tillegg til blindsmaking av to viner og gjenkjennelse og beskrivelse av to drikkevarer. Alt i løpet av én time og 15 minutter.

Finpusser foran nordisk og EM

Deretter fulgte en semifinale der de seks beste fra kvartfinalen måtte vise sine kunnskaper foran dommerne ved å  korrekt dekantere og servere en hvitvin til åtte gjester samt smake, gjenkjenne og beskrive produksjonsteknikk av to ulike sidere.

I finalen måtte deltakerne utføre fem ulike oppgaver på scenen i løpet av 26 minutter. Første oppgave var å smake, gjenkjenne og beskrive ti ulike drikkevarer. Disse var servert i svarte, ugjennomsiktige glass noe som gjør blindsmakingen enda vanskeligere enn ved bruk av vanlige glass da de ikke kan se fargen på innholdet.

Det blir likevel å finpusse teorikunnskapene som er strategien fram mot nordisk mesterskap skal vi tro den nybakte norgesmesteren. Nordisk mesterskap arrangeres i år i Norge i september. Fra før har Henrik en andreplass i nordisk. - Det femte gang jeg er med i nordisk, så det er på tide å ta hjem tittelen, sier han og mener de tøffeste konkurrentene er andre skandinaver.

Etter nordisk er det EM i 2020. Mens det er fjorårets norgesmester, Simon Zimmermann, som representerer i neste års VM. I denne konkurransen i fjor var for øvrig Henrik yngste norske deltaker noensinne. Og årets beste yngste norske vinkelner ble Andreas Høgfeldt, Vintage Kitchen, foran Petter Lorang Svanæs, Kontrast og Emil Reinton, Asia.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen