Har du funnet mye steinsopp, har du funnet gull til kjøkkenet

De beste oppskriftene med steinsopp

(Bilde: Sun_Time)

Har du funnet mye steinsopp, har du funnet gull til kjøkkenet

Steinsopp er nemlig en av det mest spennende sopptypene du kan gå løs på med kniv og stekepanne. Bare se alle de fristende oppskriftene.

Sosiale medier svømmer over av bilder av store fete steinsopper. Det er åpenbart at 2017 allerede er et godt steinsoppår. Og at det vil fortsette en stund til med mildværet som pleier landskapet over hele landet for tiden. 

Men før du legger ut på den store steinsoppjakten, bør du forsikre deg om at du vet hva du leter etter. Kjøp deg en oppdatert soppbok og i det minste studer denne oversikten nøye:

Her finner du Matportalens beskrivelse av åtte sikre matsopper

Steinsoppen er ikke bare svært smaksintens, men også en skikkelig plugg i velvoksen utgave, og gir dermed stort utbytte. De unge eksemplarene er de aller mest ettertraktete og kan sågar spises rå: Skåret i syltynne skiver, dryppet med god olivenolje og litt sitron, salt og pepper. Det er det som skal til for å tre inn i steinsopphimmelen. Selv om det advares mot å spise rå sopp på generell basis på grunn av kreftframkallende stoffer som brytes ned ved koking/steking, er det ikke det ene lille måltidet med rå steinsopp som kommer til å velte lasset.

Men sky for all del ikke steinsoppen selv om den er lettere markspist eller bløt i sporelaget (det som er under hatten). Når den renses godt er slik sopp velegnet for kraftkoking eller til suppe. Her skal minst mulig gå til spille.

 På de neste sidene finner du oppskriftene du trenger

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen