Guide

Oppskrifter med skogsopp

Prøv noen nye spennende oppskrifter med sopp

Prøv noen nye spennende oppskrifter med sopp

Skogssopp er en av naturens gaver til oss matglade. La deg inspirere av disse fristende oppskriftene og inviter til et høstens festbord.
22 August 2022 - 08:27

I disse dager er skogen full av sopp i alle varianter og det er bare å forsyne seg. Hvis du savner noen nye ideer for hva du skal lage av delikatessen er du kommet til rett sted. 

På undersidene finner du mange fristende oppskrifter med den nyplykkete soppen

Kantarell, skrubb og riske 
De fleste kjenner igjen kantarellens gule hatt, men det er ikke så lett å vite hvilke sopper man trygt kan ta med seg. 

Noen enkle råd på veien
Spis bare sopp du er sikker på. Er du er i tvil – oppsøk soppkontrollen. 

Spis aldri sopp som er rå, for lite kokt eller stekt. 

Bruk bare sopp av god kvalitet til matlaging. Bruk den nyeste sopplitteraturen. 

Dersom du tror du har fått i deg giftig sopp er det viktig å ta kontakt med Giftinformasjonen på telefon 22 59 13 00 umiddelbart. 

Åtte sikre matsopper

Tre giftsopper å se opp for

Smakfulle soppretter
Sopp er en utrolig anvendelig råvare. Den kan brukes i alt fra pannekakefyll til de lekreste kjøttretter og varmende supper. Har du forsøkt å sylte sopp? Oppskriften finner du nedenfor.  

I Apéritifs kokebok er det for øvrig flere enn 300 oppskrifter med sopp , nedenfor finner du et lite utvalg av dem.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen
Dagens rett

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen

Makrell i tomat er litt sånn hat-elsk, men når makrellen kommer i en sennepssaus, får pipa en annen lyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her