Mat

Oppskrifter med skogsopp

Prøv noen nye spennende oppskrifter med sopp

Prøv noen nye spennende oppskrifter med sopp

Skogssopp er en av naturens gaver til oss matglade. La deg inspirere av disse fristende oppskriftene og inviter til et høstens festbord.
Redaksjonen
18 August 2018 - 15:27

I disse dager er skogen full av sopp i alle varianter og det er bare å forsyne seg. Hvis du savner noen nye ideer for hva du skal lage av delikatessen er du kommet til rett sted. 

På undersidene finner du mange fristende oppskrifter med den nyplykkete soppen

Kantarell, skrubb og riske 

De fleste kjenner igjen kantarellens gule hatt, men det er ikke så lett å vite hvilke sopper man trygt kan ta med seg. 

Noen enkle råd på veien: 

Spis bare sopp du er sikker på. Er du er i tvil – oppsøk soppkontrollen. 

Spis aldri sopp som er rå, for lite kokt/stekt. 

Bruk bare sopp av god kvalitet til matlaging. Bruk den nyeste sopplitteraturen. 

Dersom du tror du har fått i deg giftig sopp er det viktig å ta kontakt med Giftinformasjonen på telefon 22 59 13 00 umiddelbart. 

Åtte sikre matsopper

Tre giftsopper å se opp for

Smakfulle soppretter

Sopp er en utrolig anvendelig råvare. Den kan brukes i alt fra pannekakefyll til de lekreste kjøttretter og varmende supper. Har du forsøkt å sylte sopp? Oppskriften finner du nedenfor.  

I Apéritifs kokebok er det for øvrig over 300 oppskrifter med sopp , nedenfor finner du et lite utvalg av dem.

Ta vare på oppskriftene dine

Har du lyst til å samle alle oppskriftene dine på ett sted? Da bør du opprette din personlige kokebok her hos Apéritif.

Med ett klikk kan du lagre de gode oppskriftene du finner i Apéritifs store kokebok på din egen side. 

Du kan også legge inn dine egne familieoppskrifter, dele oppskrifter med andre og mye, mye mer. Og det beste av alt, du har tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg. 

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok. Registrerte brukere logger inn her .

 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bruk hele kyllingen, del 3: Kyllingfrikassé og druen du nesten aldri hører om setter en ekstra lun stemning
+
Klubb
Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Bruk hele kyllingen, del 3: Kyllingfrikassé og druen du nesten aldri hører om setter en ekstra lun stemning

På kalde kvelder, hva er bedre enn en varm gryte og et glass vin? Med denne komboen får du brukt absolutt hele kyllingen og smakt på druen aligoté. Druen fra Burgund som ikke bare sitter på sidebenken lenger.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nå når skreien er på vei til ditt festbord, må du sikre deg denne vinen
+
Klubb
Viner i begrenset antall kun for abonnenter

Nå når skreien er på vei til ditt festbord, må du sikre deg denne vinen

Denne vinen som kommer i et lite antall til Norge, er rett og slett sublim til akkurat denne fantastiske råvaren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den er januarnyhetenes aller beste kjøp
+
Klubb
Viner i begrenset antall kun for abonnenter

Den er januarnyhetenes aller beste kjøp

Sikre deg noen flasker når den blir tilgjengelig i et begrenset antall onsdag morgen kl 8.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lavalkoholdrinker er ikke noe nytt - bare sjekk ut denne klassikeren
Ukens drink
Bamboo drinkoppskrift

Lavalkoholdrinker er ikke noe nytt - bare sjekk ut denne klassikeren

Denne drinken ble første gang omtalt i 1886 og er mer trendy enn noen gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bruk hele kyllingen, del 3: Kyllingfrikassé og druen du nesten aldri hører om setter en ekstra lun stemning
+
Klubb
Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Bruk hele kyllingen, del 3: Kyllingfrikassé og druen du nesten aldri hører om setter en ekstra lun stemning

På kalde kvelder, hva er bedre enn en varm gryte og et glass vin? Med denne komboen får du brukt absolutt hele kyllingen og smakt på druen aligoté. Druen fra Burgund som ikke bare sitter på sidebenken lenger.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nå når skreien er på vei til ditt festbord, må du sikre deg denne vinen
+
Klubb
Viner i begrenset antall kun for abonnenter

Nå når skreien er på vei til ditt festbord, må du sikre deg denne vinen

Denne vinen som kommer i et lite antall til Norge, er rett og slett sublim til akkurat denne fantastiske råvaren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Dette er skikkelig retromat - som forhåpentligvis vil vekke begeistring også hos dagens unge
Dagens rett
Ovnspannekake med flesk

Dette er skikkelig retromat - som forhåpentligvis vil vekke begeistring også hos dagens unge

I hvert fall får jeg assosiasjoner til barndommens favorittmiddager som var pannekaker. Og de kan fint serveres salte.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gi kveite et lite smakskick med denne oppskriften
Dagens rett
Grillet eller stekt kveite med salsa og majonessaus

Gi kveite et lite smakskick med denne oppskriften

En salsa som riktignok ikke er sterk, men frisk, løfter den gode kveitesmaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Forsiden akkurat nå - 6

Den er januarnyhetenes aller beste kjøp
+
Klubb
Viner i begrenset antall kun for abonnenter

Den er januarnyhetenes aller beste kjøp

Sikre deg noen flasker når den blir tilgjengelig i et begrenset antall onsdag morgen kl 8.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her