Ukens kake

Ostekake med chévre og posjert pære

Har du pærer fra hagen, skal du prøve denne ostekaken
Foto: (Matprat.no/Synøve Dreyer)

Har du pærer fra hagen, skal du prøve denne ostekaken

Med chevre i ostefyllet blir det en ekstra god smaksmatch.
16 September 2021 - 10:00

Det er en kort, men svært så velkommen høysesong for pærer akkurat nå. Kanskje er du så heldig å ha et pæretre i hagen - eller kjenner noen som trenger hjelp med innhøstningen?

Rekker du ikke de norske, er det alltids mulig å finne importerte. Når du posjerer pærer, velg de minst modne. Ellers faller de lett fra hverandre etter varmebehandlingen. 

Se alt du kan lage med pærer

Chevre naturell - en ferskost av geitemelk - er en ingrediens vi burde bruke mer av. I hvert fall er den mye bedre enn den mer industrielle kremosten. Men siden den er mer kornete, og har kraftig smak, trenger den å blandes med nettopp kremost uten smakstilsetninger. Du kan selvsagt lage din egen ferskost.

Slik lager du ferskost

Eller kjøpe fra en av de mange småskalaprodusentene gjennom rekoringen eller Bondens marked. 

Her er en som lager slik ost 

Se våre andre oppskrifter på ostekake

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Ostekake med chévre og posjert pære

Ostekake med chévre og posjert pære

Fremgangsmåte

Kakebunn:
Forvarm stekeovnen til 180 °C. Legg bakepapir i bunnen av en springform (20 cm).

Smelt smør. Knus havrekjeks og nøtter fint, og bland dem med sukker, kanel og smeltet smør.

Tips:
I stedet for kjeks kan du bruke knekkebrød med kanel.

Klem kjeksblandingen ut i bunnen og litt oppover kantene. Sett formen midt i ovnen og stek bunnen i 10 minutter.

Ta ut formen og senk varmen i ovnen til 160 °C.

Fyll:
Ha ingrediensene til fyllet i en miksebolle og kjør til en jevn, glatt masse. Bruk en slikkepott og skrap langs kantene og kjør maskinene én gang til for å få med all osten.

Hell massen forsiktig i formen (hell massen via baksiden av en øse eller stekespade som du holder ned mot bunnen).

Plasser formen midt i ovnen og stek i 40-45 minutter, til fyllet har stivnet, men fortsatt «disser» når du tar på overflaten.

Topping:
Bland ingrediensene til toppingen og hell den over kaken. Plasser den tilbake i ovnen i 10 minutter, eller til toppingen har stivnet. Ta kaken ut av ovnen og avkjøl den helt i formen.

Posjerte pærer:
Kok opp vann og ha i teposer, sukker, vaniljestang, sitronskall og -saft.

Tips:
i stedet for vaniljestang kan du bruke 2ts vaniljesukker.

Skrell pærene og del dem i biter (1x1 cm). Ha pærebitene i teen og kok opp. Senk varmen og la bitene trekke i 5-6 minutter, eller til de er møre, men fortsatt holder fasongen.

Løft pærebitene ut av teen med en hullsleiv og avkjøl dem.

Servering:
Server ostekaken toppet med pærebiter og pynt med friske, spiselige blomster. På bildet er det brukt blomster og blader av rød oxalis (gjøkesyre).

Tips:
Andre spiselige blomster er for eksempel ringblomst, blomkarse, rose, kornblomst, nellik, pelargonia, primula, fuksia og agurkurt.

Tips:
Ostekaken kan bakes opptil 2-3 dager før den skal serveres, og kan oppbevares i opptil en uke i kjøleskap.

Se våre andre oppskrifter på ostekake

Se alt du kan lage med pærer

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Mini-barolo til utrolig gunstig pris på et pol nær deg
+
Ukens vin

Mini-barolo til utrolig gunstig pris på et pol nær deg

Den er også det beste kjøpet når du ikke har lyst å betale for en barolo (eller barbaresco).

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

De selger bare vin de liker selv, og det er suksessen bak vinbarene Noble Rot i London
+

De selger bare vin de liker selv, og det er suksessen bak vinbarene Noble Rot i London

Londonbaserte Noble Rot er et magasin, restaurant, vinbar og vinbutikk som passer godt inn i beskrivelsen som den britiske inkarnasjonen av Alice Waters og Kermit Lynch.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Når kylling står på helgemenyen, er bare det beste godt nok
Dagens rett

Når kylling står på helgemenyen, er bare det beste godt nok

Livèche-kyllingbryst er noe av det beste på kyllingfronten. Spesielt når den serveres med søtpotetmos og rødvinspære som her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du baker ishavsrøye med sennep og basilikum, blir den ekstra smakfull
Dagens rett

Når du baker ishavsrøye med sennep og basilikum, blir den ekstra smakfull

Ishavsrøyefileter trenger veldig kort varmebehandling. Det er det viktigste å passe på i denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Mini-barolo til utrolig gunstig pris på et pol nær deg
+
Ukens vin

Mini-barolo til utrolig gunstig pris på et pol nær deg

Den er også det beste kjøpet når du ikke har lyst å betale for en barolo (eller barbaresco).

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

De selger bare vin de liker selv, og det er suksessen bak vinbarene Noble Rot i London
+

De selger bare vin de liker selv, og det er suksessen bak vinbarene Noble Rot i London

Londonbaserte Noble Rot er et magasin, restaurant, vinbar og vinbutikk som passer godt inn i beskrivelsen som den britiske inkarnasjonen av Alice Waters og Kermit Lynch.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når du ostegratinerer fiskemiddagen, blir det brede smil rundt middagsbordet
Dagens rett

Når du ostegratinerer fiskemiddagen, blir det brede smil rundt middagsbordet

Selv om du til tider kanskje har knapt med tid til matlaging, har du alltid tid til denne retten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gi rekene en bedre behandling enn bare majones og loff
Dagens rett

Gi rekene en bedre behandling enn bare majones og loff

En enkel, men ikke mindre smakfull skalldyrrett er hva vi kan friste deg med i dag. Rekene blir ikke de samme etter dette.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Med dette er middagen ferdig på et øyeblikk
Dagens rett
Eggepanne med tomater og fetaost

Med dette er middagen ferdig på et øyeblikk

En eggerett er en god start på en hver uke. Ferske egg, deilige tomater og fetaost er det som trengs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Når kylling står på helgemenyen, er bare det beste godt nok
Dagens rett

Når kylling står på helgemenyen, er bare det beste godt nok

Livèche-kyllingbryst er noe av det beste på kyllingfronten. Spesielt når den serveres med søtpotetmos og rødvinspære som her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her