Ukens kake

Ostekake med chévre og posjert pære

Har du pærer fra hagen, skal du prøve denne ostekaken
Foto: (Matprat.no/Synøve Dreyer)

Har du pærer fra hagen, skal du prøve denne ostekaken

Med chevre i ostefyllet blir det en ekstra god smaksmatch.
16 September 2021 - 11:00

Det er en kort, men svært så velkommen høysesong for pærer akkurat nå. Kanskje er du så heldig å ha et pæretre i hagen - eller kjenner noen som trenger hjelp med innhøstningen?

Rekker du ikke de norske, er det alltids mulig å finne importerte. Når du posjerer pærer, velg de minst modne. Ellers faller de lett fra hverandre etter varmebehandlingen. 

Se alt du kan lage med pærer

Chevre naturell - en ferskost av geitemelk - er en ingrediens vi burde bruke mer av. I hvert fall er den mye bedre enn den mer industrielle kremosten. Men siden den er mer kornete, og har kraftig smak, trenger den å blandes med nettopp kremost uten smakstilsetninger. Du kan selvsagt lage din egen ferskost.

Slik lager du ferskost

Eller kjøpe fra en av de mange småskalaprodusentene gjennom rekoringen eller Bondens marked. 

Her er en som lager slik ost 

Se våre andre oppskrifter på ostekake

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Ostekake med chévre og posjert pære

Ostekake med chévre og posjert pære

Fremgangsmåte

Kakebunn:
Forvarm stekeovnen til 180 °C. Legg bakepapir i bunnen av en springform (20 cm).

Smelt smør. Knus havrekjeks og nøtter fint, og bland dem med sukker, kanel og smeltet smør.

Tips:
I stedet for kjeks kan du bruke knekkebrød med kanel.

Klem kjeksblandingen ut i bunnen og litt oppover kantene. Sett formen midt i ovnen og stek bunnen i 10 minutter.

Ta ut formen og senk varmen i ovnen til 160 °C.

Fyll:
Ha ingrediensene til fyllet i en miksebolle og kjør til en jevn, glatt masse. Bruk en slikkepott og skrap langs kantene og kjør maskinene én gang til for å få med all osten.

Hell massen forsiktig i formen (hell massen via baksiden av en øse eller stekespade som du holder ned mot bunnen).

Plasser formen midt i ovnen og stek i 40-45 minutter, til fyllet har stivnet, men fortsatt «disser» når du tar på overflaten.

Topping:
Bland ingrediensene til toppingen og hell den over kaken. Plasser den tilbake i ovnen i 10 minutter, eller til toppingen har stivnet. Ta kaken ut av ovnen og avkjøl den helt i formen.

Posjerte pærer:
Kok opp vann og ha i teposer, sukker, vaniljestang, sitronskall og -saft.

Tips:
i stedet for vaniljestang kan du bruke 2ts vaniljesukker.

Skrell pærene og del dem i biter (1x1 cm). Ha pærebitene i teen og kok opp. Senk varmen og la bitene trekke i 5-6 minutter, eller til de er møre, men fortsatt holder fasongen.

Løft pærebitene ut av teen med en hullsleiv og avkjøl dem.

Servering:
Server ostekaken toppet med pærebiter og pynt med friske, spiselige blomster. På bildet er det brukt blomster og blader av rød oxalis (gjøkesyre).

Tips:
Andre spiselige blomster er for eksempel ringblomst, blomkarse, rose, kornblomst, nellik, pelargonia, primula, fuksia og agurkurt.

Tips:
Ostekaken kan bakes opptil 2-3 dager før den skal serveres, og kan oppbevares i opptil en uke i kjøleskap.

Se våre andre oppskrifter på ostekake

Se alt du kan lage med pærer

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet
+
Godbiter i pollisten

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet

For den er et av de beste kjøpene i sin prisklasse med fast plass i de 60+ største polutsalgene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Men valpolicella var ikke død
+
Ukens vin

Men valpolicella var ikke død

Denne tilhører en veldig tradisjonell stil som har overlevd all støyen de siste 15 årene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

450 rødviner testet: Dette er de mest fantastiske av septembers store tilskudd av nytt rødt
+
Tester

450 rødviner testet: Dette er de mest fantastiske av septembers store tilskudd av nytt rødt

Om du frykter høsten, er trøsten at det er veldig mye godt rødt som lanseres i september.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Forsiden akkurat nå - 2

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet
+
Godbiter i pollisten

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet

For den er et av de beste kjøpene i sin prisklasse med fast plass i de 60+ største polutsalgene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Himkok tenker nytt og lanserer cocktail- og designmeny

Designelementene skal sågar auksjoneres den 11. september når de nye cocktailene lanseres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne
+
Godbiter i pollisten

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne

Og vi snakker verken om pinot noir eller chardonnay, derimot gamay.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Son

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner

Bli med på en uforglemmelig kveld når Prinsesse Natalia Giucciardini Strozzi tar med seg sine viner og fascinerende slektshistorie til Son Spa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Men valpolicella var ikke død
+
Ukens vin

Men valpolicella var ikke død

Denne tilhører en veldig tradisjonell stil som har overlevd all støyen de siste 15 årene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her