Dagens rett

Lasagne med aubergine og spinat

Genial lasagne uten kjøtt

Genial lasagne uten kjøtt

Denne lasagnen er ikke som andre lasagner. Og det på flere måter. Oppskriften er både rask og enkel.
19 April 2018 - 01:50

Oppskriften på denne helgrønne lasagnen har nemlig ikke noe pastaelement i det hele tatt. Det er auberginer som gjør jobben som lasagneplater og skiller mellom lagene. Og den gode smaken kommer fra pesto.

Lag pestoen selv

Hvis du sliter med å holde liv i basilikumplantene, kan det være lurt å lage pesto med en gang ettersom det ikke kreves så mange bladene til dagens rett. Da har du jo også en superrask pastamiddag klar til i morgen eller en annen dag.

Få gratis dagens rett som nyhetsbrev

 

Lasagne med aubergine og spinat

Lasagne med aubergine og spinat

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 200 grader.
  2. Skjær aubergine i 1/2 cm tynne skiver. Pensle dem med litt solsikkeolje og krydre dem med litt salt og pepper.
  3. Stek skivene på begge sider i en varm panne. Legg aubergineskivene på papirhåndkle så snart de er ferdige.
  4. Vask spinaten godt og fjern tykke stilker. La den ligge litt i kaldt vann.
  5. Rens og finhakk løk og hvitløk. Stek løken blank i litt solsikkeolje og tilsett halvparten av hvitløken helt mot slutten.
  6. Ha i hermetiske tomater og la det hele småkoke i ca. 10 minutter.
  7. Skjær basilikumblader i strimler, del tomatene i to og ha det i sausen.
  8. Smak til med salt og pepper og sett kjelen til siden.
  9. Varm litt solsikkeolje i en gryte. Ha i resten av hvitløken og tilsett spinaten.
  10. Fres til den har falt sammen. Bruk en stekespade til å snu spinaten. Tilsett litt nykvernet pepper.
  11. Dekk bunnen av en ildfast form med tomatsaus. Legg et lag med aubergineskiver. Strø litt spinat over og bryt mozzarella i små biter og strø over.
  12. Strø litt spinat over og bryt mozzarella i små biter og strø over.
  13. Fortsett slik med flere lag. Avslutt med aubergineskiver.

Riv godt med parmesanost over til slutt. Stek formen i ca. en halv time til lasagnen har fått en fin farge.

Tips 1: Hvis du ønsker en vegansk rett, erstatter du mozzarella og parmesan med veganske alternativer som er å få kjøpt i mange butikker.

Tips 2: Godt brød smaker godt til og en grønn salat er alltid friskt.

Vi har flere retter med lasagne å by på

Pastaoppskrifter i Apéritifs kokebok

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønt

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne
Dagens rett

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne

I dag serverer vi en rykende het, aromatisk og kremet søtpotetsuppe som får varmen til å bre seg i kroppen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her