DAGENS RETT: Har du prøvd italienernes svar på omelett?

Dagens rett Frittata med artisjokk, tomat og squash

Har du prøvd italienernes svar på omelett?

Ikke, da har du noe til gode. For med artisjokk, tomat og squash får du en god og mettende omelett.

Omeletter er praktisk å ty til midt i en travel arbeids- eller ferieuke. De er ferdig på noen få minutter, og kan varieres nærmest i det uendelige. Og med sesongens fantastiske tilbud av ferske grønnsaker er det ingen grunn til å tilsette kjøtt i denne retten. Egg er en veldig god proteinkilde i seg selv. Dropper du ost, blir den enda lettere (men like god) - om det er et ønske. 

På jakt etter flere oppskrifter med egg? Sjekk her

Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Frittata med artisjokk, tomat og squash

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 200 grader.

Varm smør og olje i en stekepanne og stek squash, vårløk og hvitløk til det er mykt.

Visp sammen egg og fløte/melk og tilsett salt og pepper.

Hell eggeblandingen over grønnsakene og fordel tomater og halve artisjokker på toppen. Dryss over ost.

Sett frittataen i ovnen og stek den i 20-25 minutter, til den har stivnet og begynner å få farge. La den hvile noen minutter før servering.

Frittataen kan serveres både varm, lun og kald, gjerne med godt brød og en frisk salat.

Tips: Frittata er den italienske versjonen av den klassiske omeletten.

Flere eggende retter finner du her

Her er rettene du skal lage til tapasbordet Her får du vært så praktiske kokketips Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne. Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Matprat/Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen