Dagens rett

Har du prøvd italienernes svar på omelett?

Ikke, da har du noe til gode. For med artisjokk, tomat og squash får du en god og mettende omelett.

Omeletter er praktisk å ty til midt i en travel arbeidsuke. De er ferdig på noen få minutter, og kan varieres nærmest i det uendelige.

På jakt etter flere oppskrifter med egg?- Sjekk her

Her registrerer du deg for å få  dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Frittata med artisjokk, tomat og squash

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 200 grader.

Varm smør og olje i en stekepanne og stek squash, vårløk og hvitløk til det er mykt.

Visp sammen egg og fløte/melk og tilsett salt og pepper.

Hell eggeblandingen over grønnsakene og fordel tomater og halve artisjokker på toppen. Dryss over ost.

Sett frittataen i ovnen og stek den i 20-25 minutter, til den har stivnet og begynner å få farge. La den hvile noen minutter før servering.

Frittataen kan serveres både varm, lun og kald, gjerne med godt brød og en frisk salat.

Tips: Frittata er den italienske versjonen av den klassiske omeletten.

Flere eggende retter finner du her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

 

Sendt inn av

Foto: Matprat/Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Slik ble Barcelona et ølmekka

Når noe først får grep i Barcelona, så skjer det raskt. Øl er på kort tid blitt en av de hotteste trendene i verdensbyen. De nye bryggeriene innenfor bygrensene vender derfor blikket hjemover etter å ha gjort seg bemerket utenlands. Les hele saken

Herfra kommer det steinbra viner

Frankens gammelmodige flaskevalg til tross, er innholdet i de beste flaskene med silvaner og riesling noe av det fremste som produseres i Tyskland. Og de historiske “Steinweine” er fortsatt blant regionens beste. Les hele saken

Til toppen