Havana Dream til topps

100 bartendere fra hele landet har nylig konkurrert om den beste drinken basert på Havana Club, rom. Vegar Flo fra Reenskaug Hotell med drinken Havana Dream gikk til topps. Her får du drinkoppskriften og også de som fulgte på de neste plassene.
Redaksjonen
22 Juni 2000 - 21:25

100 bartender fra hele landet har nylig konkurrert om den beste drinken basert på Havana Club, rom. Vegar Flo fra Reenskaug Hotell med drinken Havana Dream gikk til topps. Her får du drinkoppskriften og også de som fulgte på de neste plassene.

Trophy 2000 var et lukket arrangement for fagfolk og er en av de største drink-konkurransene i Norge i år. Rundt 100 bartendere fra hele landet sendte inn sin drinkoppskrift, og blant disse ble det valgt ut 10 finalister som konkurrerte om en plass i den internasjonale finalen på Cuba i begynnelsen av desember. Sist gang denne ble arrangert, i 1998, deltok hele 28 ulike nasjoner i konkurransen.

Årets norske vinner ble Vegar Flo ,til venstre, fra Reenskaug Hotell med drinken "Havana Dream". På andre plass kom Kjetil Fjell, i midten, fra Hotell Bristol med drinken "Cuban Spring" og nummer tre ble Elisabeth Børø, til høyre, Fugleberg fra Hotell Rozenkrantz med drinken "Bergenseren".

Havana Club rom finnes i tre kvaliteter og er en originalrom fra Cuba som er blitt produsert siden tidlig på 1800-tallet. Allerede på den tiden var Cuba kjent for sine cocktails; Mojito som raskt ble nasjonaldrinken, Cuba Libre som ble skapt som en følge av den cubanske selvstendighetskrigen og Daiquiri som bærer navn etter regionen den ble oppfunnet i. Kunsten å mikse cocktails er en unik tradisjon som er levende - og som fremdeles lever i fortiden.

Finaledrinken

Havana Dream
2 cl Havana Club Silver Dry
2 cl Marie Brizard Apry
1 cl Monin Grenadin
5 cl Sour Mix
1 cl Sprite - toppes
Shakes
Garnityr: stjernefrukt, jordbær

Cuban Spring
3 cl Havana Club Silver Dry
1 cl Apfelkorn
2 cl Licor 43
Saften av en presset lime
Eplemost - fylles opp
Direkte i glass
Garnityr: klase rips, mynteblad, sugerør, knust is

Bergenseren
3 cl Havana Club Silver Dry
1 cl Marie Brizard Apry
2 cl Peachtree
1 cl Roses Lime
Russian - toppes
Direkte i glass
Garnityr: limebåt, sitronmelisse

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp
+
Ukens vin

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp

Den har ligget nesten like lenge på bunnfallet i flasken og har derfor sugd til seg mye karakter og ikke minst veldig fine små bobler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant

Her er oversikten over de 140 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger
+

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger

Det tradisjonsrike champagnehuset Bollinger har i de senere år intensivert sitt fokus på pinot noir og blanc de noirs-champagne gjennom lansering av flere terroirspesifikke cuvéer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe
Tester
Drikke til ribbe

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe

Juleribba skal man ikke tukle med, og ikke drikkefølget heller, tenker du kanskje. Men om du har lyst å prøve noe annet, får du noen gode alternativer her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp
+
Ukens vin

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp

Den har ligget nesten like lenge på bunnfallet i flasken og har derfor sugd til seg mye karakter og ikke minst veldig fine små bobler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant

Her er oversikten over de 140 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?
Guide

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?

Det er det store spørsmålet for pinnekjøttentusiastene - og dem blir det stadig flere av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik lager du julekonfekten selv
Julemat
Oppskrifter julegodter

Slik lager du julekonfekten selv

Marsipan, karameller og sjokolade er slett ikke vanskelig å lage selv. Apéritif har tipsene og oppskriftene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik pimper du en grillet kylling fra butikken
Dagens rett

Slik pimper du en grillet kylling fra butikken

Grillet kylling er manges favoritt når middagen må raskt på bordet. Med enkle grep gir du den litt ekstra smaksdybde.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger
+

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger

Det tradisjonsrike champagnehuset Bollinger har i de senere år intensivert sitt fokus på pinot noir og blanc de noirs-champagne gjennom lansering av flere terroirspesifikke cuvéer.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her