Havana Dream til topps

100 bartendere fra hele landet har nylig konkurrert om den beste drinken basert på Havana Club, rom. Vegar Flo fra Reenskaug Hotell med drinken Havana Dream gikk til topps. Her får du drinkoppskriften og også de som fulgte på de neste plassene.
Redaksjonen
22 Juni 2000 - 21:25

100 bartender fra hele landet har nylig konkurrert om den beste drinken basert på Havana Club, rom. Vegar Flo fra Reenskaug Hotell med drinken Havana Dream gikk til topps. Her får du drinkoppskriften og også de som fulgte på de neste plassene.

Trophy 2000 var et lukket arrangement for fagfolk og er en av de største drink-konkurransene i Norge i år. Rundt 100 bartendere fra hele landet sendte inn sin drinkoppskrift, og blant disse ble det valgt ut 10 finalister som konkurrerte om en plass i den internasjonale finalen på Cuba i begynnelsen av desember. Sist gang denne ble arrangert, i 1998, deltok hele 28 ulike nasjoner i konkurransen.

Årets norske vinner ble Vegar Flo ,til venstre, fra Reenskaug Hotell med drinken "Havana Dream". På andre plass kom Kjetil Fjell, i midten, fra Hotell Bristol med drinken "Cuban Spring" og nummer tre ble Elisabeth Børø, til høyre, Fugleberg fra Hotell Rozenkrantz med drinken "Bergenseren".

Havana Club rom finnes i tre kvaliteter og er en originalrom fra Cuba som er blitt produsert siden tidlig på 1800-tallet. Allerede på den tiden var Cuba kjent for sine cocktails; Mojito som raskt ble nasjonaldrinken, Cuba Libre som ble skapt som en følge av den cubanske selvstendighetskrigen og Daiquiri som bærer navn etter regionen den ble oppfunnet i. Kunsten å mikse cocktails er en unik tradisjon som er levende - og som fremdeles lever i fortiden.

Finaledrinken

Havana Dream
2 cl Havana Club Silver Dry
2 cl Marie Brizard Apry
1 cl Monin Grenadin
5 cl Sour Mix
1 cl Sprite - toppes
Shakes
Garnityr: stjernefrukt, jordbær

Cuban Spring
3 cl Havana Club Silver Dry
1 cl Apfelkorn
2 cl Licor 43
Saften av en presset lime
Eplemost - fylles opp
Direkte i glass
Garnityr: klase rips, mynteblad, sugerør, knust is

Bergenseren
3 cl Havana Club Silver Dry
1 cl Marie Brizard Apry
2 cl Peachtree
1 cl Roses Lime
Russian - toppes
Direkte i glass
Garnityr: limebåt, sitronmelisse
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her