Hederspris til Farris-flaske

Den nye profilflasken til Farris stakk i år av med Norges mest høythengende designpris, Hedersprisen for God Design. Hos Ringnes stod jubelen i taket da juryens uttalelse ble lest opp.
Redaksjonen
28 November 2001 - 21:00

Oslo (NW):
- Det er en stor ære å motta hedersprisen. Aller kulest er det at Farris er et hverdagsprodukt. Dette viser at design ikke er forbeholdt dyre gjenstander, sier en lykkelig produktsjef Anne-Grete Johansen hos Ringnes, som produserer Farris-flasken.

Den nye profilflasken har vakt behørig oppsikt, både hos forbrukere og i media. Bryggeriet har med den nye 0,33 litersflasken snudd en negativ trend for Farris. Nå øker salget igjen.

"Den nye profilflasken for Farris er et kvantesprang for en tradisjonsrik merkevare og representerer merkevarebygging av ypperste klasse.[...]Totalt sett er dette sterk kommunikasjon der flaskens form, farge og etikettens design og plassering går opp i en høyere enhet", heter det blant annet i juryens uttalelse. Ringnes deler prisen med Strømme Throndsen Design, som har utviklet selve flasken, og byrået Scandinavian Design Group som har designet etiketten.

Enerne innen norsk design
Hedersprisen for God Design deles ut av Norsk Designråd, og er den fremste designprisen i Norge. Prisen gis til både bedrift og designer. Juryen nominerer de produktene som utmerker seg spesielt blant dem som mottar Merket for God Design og formålet er synliggjøring av enere innen norsk design. Hedersprisen for God Design ble første gang delt ut i fjor. Da var det bedriften Figgjo som fikk prisen for fatserien Figgjo Form 1 2 3 og ny grafisk profil laget av Scandinavian Design Group.

Også Posten Norge Frimerketjenesten, tekstilbedriften Oleana og GE Vingmed Ultrasound var nominert til Hedersprisen for God Design i år, for henholdsvis frimerkeserien i forbindelse med hundreårsjubileet for Nobels fredspris, en eksklusiv ullpleddserie og et nytt ultralydsystem til bruk innen kardiologi.

- Farris-flasken er et skoleeksempel på god design, sier administrerende direktør Jan R. Stavik i Norsk Designråd. - Det gir konkurransekraft til bedriften og glede og merverdi for brukere, sier han.

Kilde: Newswire

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her