Helstekt kalkunbryst med hvitvinsdampede neper
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Pensle kalkunbrystet med smeltet smør tilsatt salt og pepper. Stek brystet i ovnen ved 180 °C i ca. 30 minutter.
Vask og skrell nepene. Riv dem i tynne strimler på en matprosessor eller på et rivjern. Ha nepene i formen med stekesjyen. Hell over vin. Ha nepene i formen med stekesjyen. Hell over vin. Sett formen inn i stekeovnen og damp nepene i ca. 5 minutter.
Smelt smør i en kjele og rør inn hvetemel. Spe med hvitvin og buljong. Kok sausen i 3 minutter. Vips sammen eggeplomme og fløte og bland med litt av sausen. Hell blandingen tilbake i resten av sausen. Varm opp til det tykner uten at det koker. Smak til med salt, pepper og presset sitron.
Sendt inn av Matprat.no
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 Poeng
Kühling-Gillot Qvinterra Riesling Trocken 2016
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 147,70 Basisutvalget -
92 Poeng
Battenfeld-Spanier Nieder-Flörsheim Frauenberg Riesling Trocken GG 2016
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 379,90 Bestillingsutvalget -
Mosse Anjou 2015
Frankrike
Volum: 1.500 Pris: 519,90 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Evil Cousin Double IPA
USA
Volum: 0.350 Pris: 59,90 Basisutvalget -
92 Poeng
Girardin Meursault Premier Cru Blagny 2014
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 599,90 Bestillingsutvalget
Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.