Helstekt kalkunbryst med hvitvinsdampede neper

I dag er det Thanksgiving Day - amerikanernes årlige kalkunfest, om man kan si det slik. Over der er jo kalkunene som kjent gedigne, og mer på størrelse med en halv gris. Så mistenker vi da også produsentene av stekeovnener å klart ta høyde for dette faktum.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Helstekt kalkunbryst med hvitvinsdampede neper

Fremgangsmåte

Pensle kalkunbrystet med smeltet smør tilsatt salt og pepper. Stek brystet i ovnen ved 180 °C i ca. 30 minutter.

Vask og skrell nepene. Riv dem i tynne strimler på en matprosessor eller på et rivjern. Ha nepene i formen med stekesjyen. Hell over vin. Ha nepene i formen med stekesjyen. Hell over vin. Sett formen inn i stekeovnen og damp nepene i ca. 5 minutter.

Smelt smør i en kjele og rør inn hvetemel. Spe med hvitvin og buljong. Kok sausen i 3 minutter. Vips sammen eggeplomme og fløte og bland med litt av sausen. Hell blandingen tilbake i resten av sausen. Varm opp til det tykner uten at det koker. Smak til med salt, pepper og presset sitron.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen