Herlig australsk

Dette er australsk vin på sitt mest autentiske. Upretensiøs, ren og god frukt til knallgode priser.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

St. Hallett lager topp Barossa-shiraz og veldig god riesling fra Eden Valley . Men det er ikke disse ettertraktete og høyt prisete vinene som er å få her til lands, ennå. Men derimot to veldig gode representanter for hva de to respektive områdene kan by på av rødt og hvitt til hverdagspriser.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

God munnfull
I den hvite St. Hallett Poacher's Blend 2007 (57916) er det semillon og sauvignon blanc som dominerer over riesling. Som i sin tur bidrar med friskhet. En deilig og helt upretensiøs munnfull til så vel hvitvinskosen som til de fleste forretter.

Hos St. Hallett sies det at en hver krypskytter (poacher) trenger en viltvokter (gamekeeper), og St. Hallett Gamekeeper's Reserve 2007 (57917) er en deilig blanding av shiraz, grenache og touriga med umiskjennelig australsk bærsødme, mykhet og krydder, men som balanseres veldig godt av fine syrer. En sjarmerende vin til grillet rødt kjøtt, alt av krydret kjøtt, også vilt, og gjerne elg .

Fruktdrevet stil
All shirazen til denne vinen kommer fra de kjøligere delene av Barossa. Og St. Halletts vinmaker Stuart Blackwell er kjent for sin nøyaktighet når det gjelder å finne de riktige stedene for shirazparsellene som han har ca 60 av, og som gir store muligheter for eksperimentering.

Til denne utgaven velges naturlig nok ikke de mest konsentrerte shirazdruene, spesielt ikke siden dette er en vin som lages i en fruktdrevet stil og uten fatmodning. Men likevel har vinen et godt lagringspotensial, minst fem år.

Ekstra godt kjøp
Begge vinene finnes som dessuten 2006-versjon til enda gunstigere pris, kun 99,90. Men dette er snakk om et restopplag som trolig blir raskt utsolgt. Men det kan uansett lønne seg å prøve.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

St. Hallett Poacher's Blend 2007

Produsent:
St. Hallett Wines
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Australia
Område:
South Australia
Pris:
139,90 kr
Varenummer:
5791601
86 Poeng
Les smaksnotatene »

St. Hallett Gamekeeper's Reserve 2009

Produsent:
St. Hallett Wines
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Australia
Område:
South Australia
Pris:
149,90 kr
Varenummer:
5791701
87 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen